På grunn av coronapandemien har vi for første gang måttet avlyse sommersesongen. Vi er svært lei for det, men gleder oss til ønske deltakerne velkommen til Nansenskolen neste sommer!

 • Sommerkurs og coronavirus

  Informasjon

  På grunn av den pågående coronapandemien, har vi med tungt hjerte måttet avlyse sommerens planlagte kurs, mens noen vil foregå digitalt eller til andre tidspunkt.

  Norsk Litteraturfestival

  Avlyste kurs (informasjon er sendt til påmeldte)

  Hvis du lurer på noe, kontakt oss på administrasjon@nansenskolen.no eller ring oss på 61 26 54 00.

  Vennlig hilsen oss på Nansenskolen

 • Juniversitetet

  Avlyst

  02.-05.06.2020

  NB! Kurset er dessverre avlyst på grunn av koronapandemien. Vi beklager!

  Velkommen til Nansenskolens Juniversitet! I år inviterer vi til fire dager fylt med spennende forelesninger, kåseri, forfattermøte og mye mer.

  Skolens rektor og lærere byr på smakebiter fra sine fagfelt, mens tidligere rektorer og forelesere gir innblikk i ulike temaer som historie, litteratur og fredsarbeid.

  Deltakerne får oppleve noe av mangfoldet ved skolen – det er noe for enhver smak! I tillegg til det faglige programmet, blir det hyggelig samvær og god mat.

  Vel møtt til lange sommerkvelder i Nansenskolens hage!

  Program

  Her finner du programmet for Juniversitetet – 2020

  Galleri

  Pris

  • Kursavgift m. lunsjer og avslutningsmiddag: Kr. 3350,-
  • Kursavgift m. kost og losji: Kr 4950,-

  merk

  Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

   

  Påmeldingsskjema
 • Mat og kurs

  Matservering på sommerkurs

  Vi ønsker å gi våre kursdeltakere en god matopplevelse. Det serveres 3 måltider pr dag:

  • Frokost: Et variert tilbud av pålegg. Vi har alltid ferskt brød og rundstykker og ulike frokostblandinger, samt yoghurt, juice og ulike melkesorter.
  • Lunsj: Består av to ulike varmretter (kjøtt eller fisk, og gjerne en vegetarrett). Ulike salater og kalde kjøtt- og fiskeretter serveres til. Dessert hører også med til et godt koldtbord.
  • Middag: Serveres på kvelden og består av en varmrett med etterfølgende dessert. Vegetarretter og ulike dietter blir satt fram etter behov.
  • Frisk frukt og kjeks står framme mellom måltidene
  • Varmdrikksautomat (med nykvernet kaffe, cappuchino, te og kakao) er tilgjengelig i skolens åpningstider.
  • Allergi / intoleranse: Kjøkkenet vil kunne tilrettelegge for dette ved behov.

  Ta gjerne direkte kontakt med Heidi Mathisen, kjøkken – og internatleder.

  Les intervju med kjøkken- og internatleder Heidi Mathisen

  Galleri

 • Overnatting – kurs

  Skolens internat

  Overnatting

  På Nansenskolens sommerkurs bor deltakerne på enkeltrom på skolens internat. Sengetøy og håndklær er inkludert i prisen. Våre rom er enkelt utstyrt med vask på rommet og dusj og toalett på gangen.

  Internatet

  Internatet ligger rett ved skolebygningen, ved alléen ned til skolen. Rommene har utsikt mot hagen bak internatet, eller mot alléen og gårdsplassen foran skolen. I tillegg til soverom, er det vaskekjeller med vaskemaskin, tørketrommel og tørkerom. Vi har Wi-Fi både på internatet og i skolebygningen.

  Les mer om skolens lokaler og område her

  Reise og parkering

  Vi vil oppfordre til å reise kollektivt, siden skolen ligger kun 10 minutters gange fra stasjonen. Skulle du likevel ønske å kjøre egen bil, er parkeringsplassen ved siden av internat og skolebygning, eller i gaten utenfor skoleporten.

   

 • Utleie

  Nansenskolen leier ut lokaler

  I sommerhalvåret er det god anledning til å leie Nansenskolens lokaler til kursvirksomhet. Vi har internat med ca. 70 sengeplasser, forelesningssaler, møterom og grupperom, kjøkken og spisesal.

  Skolen ligger 10 minutters gange fra sentrum, hagen er stor og uteplassene fine.

  Kontakt oss her for mer informasjon.

  Galleri