På grunn av coronapandemien har vi for første gang måttet avlyse sommersesongen. Vi er svært lei for det, men gleder oss til ønske deltakerne velkommen til Nansenskolen neste sommer!

 • Sommerkurs og coronavirus

  Informasjon

  På grunn av den pågående coronapandemien, har vi med tungt hjerte måttet avlyse sommerens planlagte kurs, mens noen vil foregå digitalt eller til andre tidspunkt.

  Norsk Litteraturfestival

  Avlyste kurs

  • Cyanotypikurs (informasjon er sendt til påmeldte)
  • Kunsthistoriekurs (informasjon er sendt til påmeldte)
  • Malekurs med Bjørn Kirk (informasjon er sendt til påmeldte)
  • Nansen Dialogsommerskole (informasjon Nansen fredssenter)
  • Juniversitetet (informasjon er sendt til påmeldte)
  • Kammermusikkurs (mer informasjon hos Norsk kammermusikkforbund)
  • Kunstkurs (informasjon er sendt til påmeldte)
  • NEWDAY
  • OL-akademiet

  Hvis du lurer på noe, kontakt oss på administrasjon@nansenskolen.no eller ring oss på 61 26 54 00.

  Vennlig hilsen oss på Nansenskolen

 • Juniversitetet

  Avlyst

  02.-05.06.2020

  NB! Kurset er dessverre avlyst på grunn av koronapandemien. Vi beklager!

  Velkommen til Nansenskolens Juniversitet! I år inviterer vi til fire dager fylt med spennende forelesninger, kåseri, forfattermøte og mye mer.

  Skolens rektor og lærere byr på smakebiter fra sine fagfelt, mens tidligere rektorer og forelesere gir innblikk i ulike temaer som historie, litteratur og fredsarbeid.

  Deltakerne får oppleve noe av mangfoldet ved skolen – det er noe for enhver smak! I tillegg til det faglige programmet, blir det hyggelig samvær og god mat.

  Vel møtt til lange sommerkvelder i Nansenskolens hage!

  Program

  Her finner du programmet for Juniversitetet – 2020

  Galleri

  Pris

  • Kursavgift m. lunsjer og avslutningsmiddag: Kr. 3350,-
  • Kursavgift m. kost og losji: Kr 4950,-

  merk

  Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

   

  Påmeldingsskjema
 • Malekurs med Bjørn Kirk

  Avlyst

  02.-05.06.2020

  NB! Kurset er dessverre avlyst på grunn av coronapandemien. Vi beklager så mye!

  Malekurs på Nansenskolen (foto: Heidrun Sørlie Røhr)

  Dette kurset henvender seg til alle med lyst til å male, enten man er nybegynner eller har malt i flere år. Vi skal se farger, blande farger og lære hvordan de kan brukes for å skape dybde på en ellers todimensjonal flate.

  Det vil gis en rekke oppgaver som gir nye, maletekniske ferdigheter. Her får du utvidet din følsomhet for farger og blir bedre til å se og bruke dem. Du får dessuten mulighet til å fokusere på din egen kunstneriske prosess. – Hva er dine motiver, og hvordan får du dem fram?

  Noe av det mest givende er å følge andres prosess, – derfor er gjennomgang, hvor vi gir hverandre tilbakemelding, en vesentlig del av undervisningen.

  Vi tar dessuten turen til det flotte Lillehammer Kunstmuseum for å la oss inspirere av malekunstens mesterne, og for å bli bedre til å se og snakke om maleri.

  Program

  Her finner du program for malekurs med Bjørn Kirk 2020

  Galleri

  Vi skal arbeide med

  • Fargelære, materiallære og blandetips
  • Forskellige motiver: Stilleben, portrett, landskap
  • Maleri etter foto
  • Abstrakt maleri
  • Maleri etter fantasi
  • Egne prosjekter
  • Foredrag ved Nansenskolens rektor Unn Irene Aasdalen
  • Gjennomgang av deltakernes arbeider

  Undervisningen foregår i Nansenskolens fine kunstlokaler, med storslått utsikt over Mjøsa.
  På kveldene er det muligheter for å jobbe videre med ditt eget maleri, eller nyte en kopp kaffe eller et glass vin med de andre deltakerne.

  Lærer og kursleder: Bjørn Kirk

  Galleri

  Praktisk informasjon

  Av praktiske grunner vil vi bruke akrylfarger, siden de tørker raskere og er mindre skadelige. Men siden vi jobber med allmenne teknikker i maleriet, vil det vi lærer også kunne brukes i oljemaleri, gouache, farvekritt osv.

  Materialer er ikke inkludert i kursprisen. Du må selv ta med akrylfarger, pensler, lerret, masonittplater eller papir til å male på.

  Pris

  • Kurs med lunsjer og avslutningsmiddag: 3350,-
  • Kurs med kost og losji: 5250,-

  merk

  Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

  Påmeldingsskjema
 • Cyanotypikurs

  Avlyst

  08.-12.06.2020

  NB! Kurset er dessverre avlyst på grunn av koronapandemien. Vi beklager så mye!

  Dette er et sommerkurs der fokuset ligger på å forstå, utvikle og eksperimentere med cyanotypi. Denne kunstformen består i å blande to salter som påføres et underlag, og ved å eksponere det med ultrafiolette stråler (sol eller lampe), får du et blått bilde. Det blå bildet kan forandres, tones og males på, for å utfordre det fotografiske utgangspunktet.

  Vi skal eksperimentere med cyanotypi både som fotogram, via negativ og som malerisk eksperimentering. Det kreves ingen forkunnskaper, – vi tilpasser undervisningen til den enkeltes nivå. Vi kan love entusiasme og glede ved framkalling av vakre blå bilder på stoff og akvarellark. Materialer er inkludert i kursprisen.
  (Påmelding nederst på siden!)

  Galleri

  Den fotografiske teknikken cyanotypi ble oppdaget av Sir John Herschel i 1842. Den engelske botanikeren og fotografen, Anna Atkins (1799-1871), var en av de første som benyttet den. I sitt forskningsarbeid registrerte hun planter som fotogram ved hjelp av cyanotypien.

  Du vil få servert lunsj og middag sammen med deltakerne på kunsthistoriekurset, som går parallelt. Det blir mulig å delta på enkelte kunsthistorieforedrag på huset, og på spesialomvisning på Lillehammer Kunstmuseum.

  Program

  Her finner du programmet for Cyanotypikurset

  *Med forbehold om endringer. Påmeldte vil få tilsendt mer informasjon.

  Kursleder

  Jannecke Lønne Christiansen er billedkunstner, utdannet ved Kunstakademiet i Bergen. I egen kunst bruker hun ofte fotooverføringer og cyanotypi. Hun underviser i ulike fotografiske teknikker, som cyanotypi, fotoemulsjon, fototransfer og digitale teknikker som photoshop. Hun underviser også i maleri, video og stedskunst / installasjon for Nansenskolens studenter.
  Les mer om Jannecke her

  Galleri

  Pris

  • Kursavgift m. lunsjer og avslutningsmiddag: Kr. 4700,-
  • Kursavgift m. kost og losji: Kr 6700,-
  • Alle priser er inkludert materialer

  merk

  Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

  Påmeldingsskjema
 • Kunsthistoriekurs

  Avlyst

  08.-12.06.2020

  NB! Kurset er dessverre avlyst på grunn av koronapandemien. Vi beklager så mye!

  Vi ønsker velkommen til en forsommeruke i den italienske renessansekunstens tegn!  Nansenskolen har i samarbeid med Lillehammer Kunstmuseum igjen gleden av å tilby  sommerkurs i kunsthistorie. Vi vil nyte den italienske renessansekunsten, – et av kulturhistoriens mest fascinerende kapitler.

  Kurset vil gi innsikt i konteksten for den kulturelle blomstringen, og la tidens musikk, poesi og filosofi klinge med i presentasjonen av billedkunsten. Det vil handle om store navn som Rafael, Leonardo da Vinci og Botticelli, men også mindre kjente kunstnere, som Giotto, Ghirlandaio og Uccello.

  Foredragene på Nansenskolen vil særlig se på den florentinske renessansekunsten, men også venetiansk malerkunst ved Giorgione, Tizian og brødrene Gentile og Giovanni Bellini. Firenze og Venezia stod for to distinkt ulike skoleretninger innen renessansekunsten, og selv om begge byer var mektige og hadde dype røtter i kulturhistorien, næret de seg av ulike kilder.

  Lillehammer Kunstmuseum blir det foredrag og omvisning i den rike samlingen. Dere vil få en introduksjon til Nancy Spero – gjennom hennes første separatutstilling i Norge.

  Vi skal riktig smake på Italia! Derfor blir det også tid til klassiske Veneziainspirerte drinker, Bellinis, og til kaffen serverer vi Torta della nonna, kake som italienske bestemødre baker den. Det blir god og italienskinspirert mat og drikke, og tid til lange samtaler og munter atelierfest.

  Velkommen til sommerkurs!

  *Påmelding nederst på siden!

  Program

  Her finner du program for kunsthistoriekurset 2020

  Galleri

  Bidragsytere

  • Nils Ohlsen, kunsthistoriker og direktør ved Lillehammer kunstmuseum
  • Cecilie Skeide, kunsthistoriker og konservator ved Lillehammer kunstmuseum
  • Unn Irene Aasdalen, filosof og rektor ved Nansenskolen
  • Else Marie Lingaas, idéhistoriker og leder for Nansenskolens venner
  • Inge Eidsvåg, historiker, forfatter og tidligere rektor ved Nansenskolen
  • Janeke Meyer Utne, kunsthistoriker og konservator ved Lillehammer kunstmuseum

  Lillehammer Kunstmuseum

  Lillehammer Kunstmuseum, er en av landets ledende kunstinstitusjoner. Museet har en stor fast samling og har flere nye utstillinger hvert år. Museet er også kjent for sin særegne bygning, der den eldre delen er tegnet av arkitekt Erling Viksjø, mens de to nyere delene er tegnet av Snøhetta arkitekter. Kunstneren Bård Breivik har stått for skulpturhagen mellom bygningene og den helt særegne nye ytterveggen mot øst.

  Galleri

  Pris

  • Kurs uten overnatting – med lunsjer og avslutningsmiddag: Kr 3.950,-
  • Kurs med overnatting – med kost og losji: Kr 5.950,-
  Påmeldingsskjema
 • Kunstkurs

  Avlyst

  26.07.2020-02.08.2020

  NB! Kunstkurset er dessverre avlyst denne sommeren pga koronapandemien.

  Kjære kunstinteresserte,

  Velkommen til Nansenskolens velrenommerte kunstkurs! Profesjonelle billedkunstnere er ansvarlig for undervisning i maleri, grafikk og tegning. Det blir lagt vekt på å utvikle idéen som et bærende element i det kunstneriske uttrykket, og det vil bli veiledning i ulike teknikker.

  Vi ønsker nye og tidligere deltakere hjertelig velkommen! Kurset er åpent for alle, nybegynnere og viderekomne.

  Viktig: Ta med arbeidsklær og gode sko.

  Deltakerne deles inn i fire grupper:

  1. Figurativt maleri
  2. Abstrakt maleri
  3. Grafikk
  4. Tegning

  Det blir i tillegg krokitegning for alle hver morgen.

  Du velger én av gruppene når du melder deg på.
  (*Påmelding nederst på siden!).

  Grupper

  1) Figurativt maleri – ved Roar Kjærnstad

  Denne gruppen vil jobbe med figurativt maleri basert på foto, akt og stilleben. Fokus vil være på prosessen, ikke det ferdige resultatet. Slå deg løs med utprøving av forskjellige metoder. Foto bruker vi som collage eller som utgangspunkt for maleprosessen. Målet er ikke å lage «fotografiske» gjengivelser, men å utfordre fotografiet, bryte ned, forenkle, så man til slutt står igjen med fragmenter og nye bilder. Det legges vekt på det ekspressive i maleriet og din egen kunstneriske utvikling. Ta gjerne med egne fotografier. Vi jobber i hovedsak med akryl på kraftpapir og det vil være individuelle og felles gjennomganger der alle deltar. Billedkunstner Roar Kjernstad gir råd og veiledning. Les mer om Roar Kjærnstad

  Galleri

  2) Abstrakt maleri – ved Bjørnulf Dyrud

  Denne gruppen vil arbeide med det abstrakte maleriet. Prosessen vil være improviserende og spontan, gjerne med utgangspunkt i formelementer fra for eksempel landskap. Vi vil jobbe oss frem til en bevissthet rundt maleriet og dets forskjellige uttrykksformer, og berøre spørsmål som: hva er et bilde, – og hva er nonfigurativ kunst? Når er et maleri noe annet enn dekor? Gruppen vil i hovedsak jobbe med akrylmaling på kraftpapir. Det vil bli individuell og felles undervisning/veiledning. Lærer er Bjørnulf Dyrud, som har holdt malekurs i en årrekke, med fokus på abstrakt maleri. Les mer om Bjørnulf Dyrud

  Galleri

  3) Grafikk – ved Tarald Johan Wassvik

  Grafikkgruppen vil jobbe med kåldnålsradering (kobber og pleksiglass), linoleumstrykk og tresnitt, der vi skjærer i plater som brukes til trykking. Det vil også bli mulighet for etsning. Vi skal jobbe i grafikkverkstedet og lære forskjellige måter å bruke teknikkene på, med både konsentrert og eksperimentell tilnærming. Det vil bli fokus på ditt eget kunstneriske arbeid og utvikling, med individuell veiledning underveis og felles gjennomganger. Vi skal også lære om nummerering og signering av grafikk i serier. Lærer er billedkunstner Tarald Wassvik. Les mer om Tarald Wassvik

  Galleri

  4) Tegning – ved Frøydis Helene Frøsaker

  Vi vil fokusere på modelltegning, tegning av landskap, stilleben og observerende tegning. Teknikkene som gjennomgås vil være med kull, blyant, pastell, kritt og flytende tusj. Vi går gjennom og kjenner på de ulike egenskapene til de forskjellige teknikkene, hva de bringer frem av ulike uttrykk, hvordan de kan brukes for eksempel i kombinasjon med hverandre, eller hvordan vått og tørt virker som et tegnet uttrykk. I tillegg vil vi også legge vekt på å utvikle evnen til å se. Evnen til å observere trengs å øves opp, men med noen triks og tips underveis vil man oppdage at det ikke er så komplisert som man kanskje kunne tro. Les mer om Frøydis Frøsaker

  Galleri

  Morgenkroki for alle – ved Bjørn Kirk

  Hver morgen samles alle deltakerne for å tegne kroki. Det er en times kreativ oppvarming, hvor vi skal trene øyet i å se, trene vår spontanitet og trene håndens evne til å variere streken. Kroki er kunsten å fange den nakne kroppen i raske streker, så det er ikke det perfekte og feilfri, men det levende og personlige uttrykket vi søker. Vi skal leke med både blyant og kull. Hver morgen starter vi med med utfordringer og små oppgaver, og så setter vi i gang. For de som har lyst, er det ekstra feedback på tegningene om kvelden. Her vil vi velge ut tegninger og gå i dybden på disse. Det er en spennende og lærerik prosess. Les mer om Bjørn Kirk

  Galleri

  Program

  Søndag 26. juli
  Dørene åpner kl 14.00
  16.00-17.30 Kroki
  18.00-19.00 Middag
  20.00 Presentasjon av lærere og deltakere

  Daglig program
  08.00-09.00 Frokost. Smøre matpakke til lunsj
  09.00-10.00 Aktkroki i Storsalen
  10.30-17.00 Arbeid i gruppene
  17.00-18.00 Bjørns time
  18.00 Middag

  Lørdag 1. august
  Vi monterer og viser utstillingen, og har felles avskjedsmiddag

  Søndag 2. august
  Frokost, opprydding, oppsummering og avreise

  Her finner du brosjyre for Kunstkurs 2020

  Galleri

  Pris

  • Kursavgift med avslutningsmiddag: 5200,-
  • Kursavgift med kost og losji: 8.000,-
  • Alle priser inkluderer materialer

  merk

  Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

  Galleri

   

  Påmeldingsskjema
 • Forfatterseminaret

  Avlyst

  26.-29.05.2020

  NB! Forfatterseminaret er dessverre avlyst pga koronapandemien.

  Les mer på Forfattersentrums hjemmeside

  Velkommen til årets forfatterseminar, det femtende i rekken, som tilbyr en faglig oppdatering og et sosialt møtepunkt under Nordens største litteraturfestival. Seminaret henvender seg til alle som skriver – publisert eller upublisert.

  • Velkommen til årets forfatterseminar, som tilbyr en faglig oppdatering og et sosialt møtepunkt under Nordens største litteraturfestival.
  • Seminaret arrangeres av Nansenskolen i samarbeid med Norsk Forfattersentrum og Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undsetdagene.
  • Du ankommer når du kan og avslutter når du må – seminarprisen er ens, og sponset slik at du uansett får veldig mye for pengene!

  Vel møtt på Nansenskolen 26. – 29. mai! Og bli gjerne lenger om du ønsker det!

  Programmet

  • Litteraturfestivalens åpningsforestilling
  • Forfatterforedrag
  • Bjørnsonforelesningen
  • Nansenskolens hagefest!
  • Tekstsamtale og erfaringsutveksling
  • Og mye mer!

  Her finner du fullt program for forfatterseminaret 2020

  Påmelding

  Påmeldingsskjema finner du hos Norsk forfattersentrum.

  Galleri

  merk

  Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

 • Debutantseminaret

  Norsk Litteraturfestival

  26.-28.05.2020

  NB! På grunn av den pågående koronapandemien, er Debutantseminaret omgjort til Webinar.

  Du får informasjon om dette ved henvendelse direkte til Norsk Litteraturfestival.

  Seminaret henvender seg til inviterte fjorårsdebutanter. Eget debutantfokus, samt programposter fra Forfatterseminaret.

  Det tradisjonsrike debutantseminaret for spesielt inviterte – med et skrivefaglig program, erfaringsutveksling og praktisk veiledning.

  Arrangeres av Nansenskolen og Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undsetdagene.

  Program og påmelding

  Galleri

  merk

  Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

 • Kammermusikkurs

  Avlyst

  21.-28.06.2020

  NB! Kurset er dessverre avlyst denne sommeren pga koronapandemien.

  Dette årlige seminaret arrangeres av Norsk Kammermusikkforbund, og finner sted på Nansenskolen.

  Maggini Quartet

  Kvartetten fra England er musikalske ledere for de ulike kursgruppene.

  Mer informasjon og påmelding: Kontakt Norsk Kammermusikkforbund

  Galleri

  merk

  Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

 • Nansen Dialogsommerskole

  Avlyst

  14.-20.06.2020

  NB! Kurset er dessverre avlyst på grunn av koronapandemien.

  Dette er et seminar arrangert på Nansenskolen av Nansen Fredssenter, basert på senterets mangeårige arbeid med freds- og dialogarbeid i flere land.

  Mer informasjon og påmelding, se: Nansen fredssenters hjemmeside

  Galleri

 • NEWDAY

  Cancelled

  09.-17.08.2020

  We regret to inform you that NEWDAY 2020 is cancelled due to the ongoing corona pandemic.

  Creating better relations by seeking mutual understanding and harmony in diversity. In August 2020, students from East Asia and the Nordic countries will gather for a week long summer course: NEWDAY – the Nansen East-West Dialogue Academy.

  For the fourth time, we invite participants to Lillehammer. The idea for NEWDAY grew out of an annual course Understanding Asia, presented at the Nansen Academy by Nordic and Asian scholars since 2014. In a fast-changing and increasingly multipolar world, there is an urgent need to understand and empathize with diverse societies and cultures. We will discuss new and alternative ideas and solutions to the global challenges that currently confront us, from different positions and perspectives.

  The motivation for NEWDAY comes from a strong belief that global and cross-cultural conversation and collaboration are urgent and necessary peace promoting activities.

  Galleri

  With NEWDAY we offer students from East Asia and the Nordic region the chance to meet and engage with each other, with top scholars and political leaders on some of the most pressing issues the world faces today.

  NEWDAY is a training camp for cultural understanding and cross-cultural communication with class room teaching, lectures, dis-cussions, socializing, workshops, and excursions. The social and academic climate we offer is creative, open-minded and challenging. Lillehammer and its surroundings are beautiful. Norwegian summer days are long and even the nights are full of light.

  NEWDAY is named after the Norwegian Polar explorer and diplomat Fridtjof Nansen. Following his pioneering spirit we aim at creating an event that will be a lifetime experience for all participants and a foundation for a growing network of concerned global scholars. Together we can make a difference.

  Application form and programme

  • Updated information and application form will be published on the NEWDAY website

  Organisers and programme steering committee

  • Geir Helgesen, SOAS University, London, and Fudan University, Shanghai
  • Unn Irene Aasdalen, Director of the Nansen Academy, Lillehammer, Norway
  • Daniel A. Bell, Professor, Tsinghua University/Dean Shandong University, China
  • Chunrong Liu, Associate Professor, Fudan University, Shanghai, Co-Director, Fudan European Centre for China Studies, University of Copenhagen, Denmark
 • OL-akademi

  Avlyst

  06.-09.08.2020

  NB! Kurset er dessverre avlyst pga corona-pandemien. Vi beklager, men ønsker OL-akademiet tilbake neste sommer.

  Målet er å fremme idrettens verdier og det holdningsskapende arbeidet i idretten, samt være et møtested for dagens unge ledere i norsk idrett. Her blir man kjent på tvers av idrett, bosted, alder og rolle i idretten.

  Målgruppe:

  Ungdom i alderen 18-29 år. På grunn av et begrenset antall vil Norges idrettsforbund sørge for at alle ledd i organisasjonen blir representert.

  Samarbeidspartnere:

  • Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF)
  • Nansenskolen

  Påmelding og program

  Kontakt Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.

  Galleri

  merk

  Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

 • Forsommerdager

  Avlyst

  12.-19.06.2020

  NB! Kurset er avlyst på grunn av koronapandemien.

  Kulturelt tapasbord i lyse sommerdager

  Dette er et påfyllskurs for mennesker som har eller har hatt en kreftdiagnose, i samarbeid med Montebello kurssenter i Mesnali.

  Gode kulturopplevelser står på menyen. Det serveres et rikholdig kulturelt tapasbord, med litteratur og kunst som overordnede tema. Det blir turer på fjellet, i skogen og til brygga, og ekskursjon til Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, og konsert og kulturquiz på kveldstid. Nansenskolens lærere står for det faglige innholdet.

  Lærere:

  • Inge Eidsvåg, forfatter, historiker og tidligere rektor ved Nansenskolen
  • Signe Therese Strøm, sosialantropolog og assisterende rektor ved Nansenskolen
  • Frøydis Helene Frøsaker, billedkunstner og lærer i visuell kunst ved Nansenskolen
  • Joakim Hammerlin, filosof, forfatter og lektor ved Nansenskolen
  • Carol og Thor Kvande, musikere som skal ha konsert en av kveldene
  • Heidrun Sørlie Røhr, statsviter og lektor ved Nansenskolen, og hovedansvar for det faglige programmet

  Samarbeidspartnere:

  • Montebello kurssenter
  • Nansenskolen

  Program:

  Her finner du program for Forsommerdager 2020

  informasjon og påmelding

  Kontakt: Jane McCarthy ved behov for mer informasjon. Kurspåmelding på Montebellosenterets hjemmeside

   

 • Minnene ser deg

  Avlyst

  23.-29.05.2020

  NB! Kurset er avlyst på grunn av koronapandemien.

  Skrivekurset er for mennesker som har, eller har hatt en kreftdiagnose, i samarbeid med Montebellosenteret i Mesnali. 

  På kurset vil du bli inspirert til å skrive dine minner ned. Du vil få anledning til å dele dem med andre deltakere og lærere, og til å få veiledning i skriveprosessen. Hver dag vil bli innledet av dagens musikkstykke. Deretter får du høre et foredrag om et litterært eller skriverelatert tema.

  I løpet av dagen blir det tid både til egen skriving, og til veiledning i gruppe eller alene. Det blir tid også til å hvile eller reflektere. På kveldstid vil det være tilbud om lett underholdning. Kurset kombinerer skrivekurs med sosialt fellesskap og rekreasjon, og Nansenskolens lærere står for det faglige programmet.

  Lærere

  Alle lærerne som underviser ved kurset er tilknyttet Nansenskolen. De har alle gitt ut bøker innen både skjønnlitteratur og sakprosa.

  • Inge Eidsvåg er forfatter og utdannet historiker. Han er tidligere rektor og lektor ved Nansenskolen og vil snakke om minner, tekst og skriving i åpningsforedraget for seminaret.
  • Heidrun Sørlie Røhr er utdannet statsviter, og underviser om litteratur på Nansenskolen. I sitt foredrag snakker hun om naturens farer og fortryllelse i litteraturen.
  • Janne Aasebø Johnsen er skjønnlitterær og faglitterær forfatter, og dramatiker. Hun er utdannet lærer. Hennes foredrag vil handle om å skrive seg gjennom livet.
  • Joakim Hammerlin er utdannet filosof og jobber som lektor i Filosofi, litteratur og Politikk på Nansenskolen. I sitt fordrag vil snakke om: «Øyeblikket».

  Galleri

  Samarbeidspartnere:

  • Nansenskolen
  • Montebello kurssenter

  Program

  Her finner du program for Minnene ser deg 2020

  informasjon og påmelding:

  Kontakt: jane.mccarthy@montebello-senteret.no
  Informasjon og påmelding på Montebellosenterets hjemmeside

 • Mat og kurs

  Matservering på sommerkurs

  Vi ønsker å gi våre kursdeltakere en god matopplevelse. Det serveres 3 måltider pr dag:

  • Frokost: Et variert tilbud av pålegg. Vi har alltid ferskt brød og rundstykker og ulike frokostblandinger, samt yoghurt, juice og ulike melkesorter.
  • Lunsj: Består av to ulike varmretter (kjøtt eller fisk, og gjerne en vegetarrett). Ulike salater og kalde kjøtt- og fiskeretter serveres til. Dessert hører også med til et godt koldtbord.
  • Middag: Serveres på kvelden og består av en varmrett med etterfølgende dessert. Vegetarretter og ulike dietter blir satt fram etter behov.
  • Frisk frukt og kjeks står framme mellom måltidene
  • Varmdrikksautomat (med nykvernet kaffe, cappuchino, te og kakao) er tilgjengelig i skolens åpningstider.
  • Allergi / intoleranse: Kjøkkenet vil kunne tilrettelegge for dette ved behov.

  Ta gjerne direkte kontakt med Heidi Mathisen, kjøkken – og internatleder.

  Les intervju med kjøkken- og internatleder Heidi Mathisen

  Galleri

 • Overnatting – kurs

  Skolens internat

  Overnatting

  På Nansenskolens sommerkurs bor deltakerne på enkeltrom på skolens internat. Sengetøy og håndklær er inkludert i prisen. Våre rom er enkelt utstyrt med vask på rommet og dusj og toalett på gangen.

  Internatet

  Internatet ligger rett ved skolebygningen, ved alléen ned til skolen. Rommene har utsikt mot hagen bak internatet, eller mot alléen og gårdsplassen foran skolen. I tillegg til soverom, er det vaskekjeller med vaskemaskin, tørketrommel og tørkerom. Vi har Wi-Fi både på internatet og i skolebygningen.

  Les mer om skolens lokaler og område her

  Reise og parkering

  Vi vil oppfordre til å reise kollektivt, siden skolen ligger kun 10 minutters gange fra stasjonen. Skulle du likevel ønske å kjøre egen bil, er parkeringsplassen ved siden av internat og skolebygning, eller i gaten utenfor skoleporten.

   

 • Utleie

  Nansenskolen leier ut lokaler

  I sommerhalvåret er det god anledning til å leie Nansenskolens lokaler til kursvirksomhet. Vi har internat med ca. 70 sengeplasser, forelesningssaler, møterom og grupperom, kjøkken og spisesal.

  Skolen ligger 10 minutters gange fra sentrum, hagen er stor og uteplassene fine.

  Kontakt oss her for mer informasjon.

  Galleri