Kontakt

 • Adresse
  Nansenskolen – Norsk Humanistisk Akademi
  Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 2
  2609 Lillehammer

  Vis i Google Maps
 • Epost
 • Telefon
  61 26 54 00
 • Telefontid
  Mandag-fredag kl. 09.00-15.00
 • Ferie
  Jule-, påske- og sommerferie stengt.

Personalet

 • Unn Irene Aasdalen

  Unn Irene Aasdalen

  Rektor

  Mob: 405 21 364

  Rektor er administrativ og pedagogisk leder. Unn Irene Aasdalen underviser i kunsthistorie, internasjonal politikk, litteratur og filosofi. Hun har skrevet bok om kjærlighetsteori, og har tidligere vært redaktør for tidsskriftene Press og Kontrast, journalist i Dagbladet, Ny Tid og Friheten, og kulturredaktør i Arbeiderbladet. Hun er utdannet filosof med PhD i italiensk renessansefilosofi.


 • Signe Therese Strøm

  Signe Therese Strøm

  Inspektør

  Mob: 484 04 479

  Inspektør Signe Therese Strøm har ansvar for planlegging og koordinering av det faglige programmet, er lærer på linjen Filosofi, Litteratur, Politikk. Hun er særlig interessert i etnisk identitet og kulturformidling i flerkulturelle sammenhenger. Hun har faget: Kjønn og identitet. Signe er utdannet antropolog med PhD fra Italia.


 • Joakim Hammerlin

  Joakim Hammerlin

  Lærer – Filosofi, Litteratur, Politikk

  Mob: 482 80 150

  Joakim Hammerlin er hovedlærer på linjen Filosofi, Litteratur, Politikk og underviser i fagene: Politisk tenkning, og Økonomi, økologi og samfunn. Han er spesielt engasjert i utviklingen og ivaretakelse av den liberale rettsstaten. Joakim er utdannet filosof, og har utgitt flere bøker om rettsstat, demokrati og terrorisme. For øvrig inviterer han studentene til ballspill en gang i uka!


 • Heidrun Sørlie Røhr

  Heidrun Sørlie Røhr

  Lærer og informasjonsrådgiver

  Mob: 911 17 449

  Heidrun Sørlie Røhr er lærer på linjen Filosofi, Litteratur, Politikk, og er informasjonsrådgiver. Hun er utdannet statsviter med Sør-Afrika som spesialområde, og jobbet mange år med fredsarbeid på Balkan, og tidligere undervist i Internasjonale studier på Høgskolen i Lillehammer. Hun har faget: Tolkiens litteratur, og er dirigent for skolekoret. Hun er webredaktør, og har også andre informasjonsoppgaver.


 • Marius Emanuelsen

  Marius Emanuelsen

  Lærer – Skrivekunst

  Mob: 478 44 840

  Marius Emanuelsen er hovedlærer på Skrivekunstlinjen. Han er utdannet litteraturviter og har også gått på Forfatterstudiet i Bø, der han også har vært lærer. Han har tidligere undervist Litteraturvitenskap på Universitetet i Oslo og har erfaring som kritiker og som manuskonsulent i forlag.


 • Jannecke Lønne Christiansen

  Jannecke Lønne Christiansen

  Lærer – Visuell kunst

  Mob: 480 52 870

  Jannecke Lønne Christiansen er hovedlærer på linjen for Visuell kunst. Hun underviser i kunstneriske uttrykk og teknikker som foto, video, stedskunst, installasjon og cyanotypi. Jannecke har betydelig erfaring som både utøvende kunstner og lærer. Hun er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Bergen.


 • Tarald Johan Wassvik

  Tarald Johan Wassvik

  Lærer - Visuell kunst (permisjon 2019-20)

  Mob: 408 52 545

  Tarald Wassvik er en av to hovedlærere på linjen for Visuell kunst. Ved Nansenskolen underviser han i maleri, akvarell og tresnitt. Han var selv student ved Nansenskolen, skoleåret 2006-07. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo, Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Det Kongelige danske kunstakademi i København.


 • Frøydis Helene Frøsaker

  Frøydis Helene Frøsaker

  Lærer - Valgfag

  Mob: 917 62 676

  Frøydis Helene Frøsaker er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og har senere arbeidet med ulike medier. De siste årene har hun fokusert på tegning, samt installasjon og video, hvor landskap og natur er tema. I tillegg til sitt kunstneriske virke har hun undervist i grunnskole, videregående skole og på Nansenskolen, hvor hun har ansvar for "Friluftsfag".


 • Ida-Sofie Solberg Stryken

  Ida-Sofie Solberg Stryken

  Lærer - Valgfag

  Mob: 414 66 239

  Ida-Sofie Solberg Stryken er lærer i faget "Grønne grep - Bærekraft i praksis", og har også ansvar for Bærekraftuka. Hun er tidligere utdannet agronom i økologisk landbruk, og er i gang med en Mastergrad i utdanning for bærekraftig utvikling. Hun er også medlem og styremedlem i flere miljøorganisasjoner.


 • Inge Eidsvåg

  Inge Eidsvåg

  Forfatter - foredragsholder

  Mob: 416 06 232

  Inge Eidsvåg har i en årrekke vært tilknyttet Nansenskolen, som tidligere lærer og rektor, og tidligere ansatt på Nansen Fredssenter. Han er utdannet historiker, og har skrevet en rekke bøker. Inge Eidsvåg har kontor på Nansenskolen, og jobber som forfatter, foredragsholder og gjestelærer på skolen.


 • Tor Marsteintredet

  Tor Marsteintredet

  Vaktmester

  Mob: 924 66 140

  Tor Marsteintredet har ansvar for drift og vedlikehold av skoleanlegget. Han har full oversikt over skolebygg, internat og utendørsområde, og hjelper til med smått og stort. Ønsker du hjelp til en forkommen lyspære, eller trenger du bare noen å prate med, så er Tor alltid behjelpelig. På fritiden finner du han gjerne i en elv med fiskestanga. Tor er utdannet teknisk tegner.


 • Inger Veiteberg

  Inger Veiteberg

  Økonomileder

  Mob: 480 73 283

  Inger Veiteberg har det daglige ansvaret for skolens økonomi og har ulike administrative oppgaver. For studentene er Inger skolens kontaktperson til Lånekassen og tar seg av spørsmål knyttet til skolepenger. Inger har bakgrunn fra kommunal forvaltning. Hun organiserer dessuten gjerne turer i helgene, - både med og uten ski.


 • Kari Birkeland

  Kari Birkeland

  Kontor- og bibliotekleder

  Mob: 976 76 422

  Kari Birkeland er ansvarlig for kontoret i tillegg til arbeidet med skolens bibliotek. Videre har hun ansvar for å koordinere sommerkursene på Nansenskolen. Som aktivt medlem i Turistforeningen har hun erfaring og engasjement som turleder, noe studentene også nyter godt av. Kari er utdannet bibliotekar.


 • Heidi Jensen

  Heidi Jensen

  Kontor- og biblioteksassistent

  Mob: 911 53 459

  Heidi Jensen har varierte oppgaver innen Nansenskolens administrasjonen og bibliotek. Hun gjør sitt beste for at alle skal få svar på små og store spørsmål, og er behjelpelig med å finne fram i biblioteket. Heidi har bred erfaring fra arrangementsbransjen, administrasjon, kontor og prosjektarbeid, og er utdannet sekretær.


 • Heidi Mathisen

  Heidi Mathisen

  Kjøkken- og internatleder

  Tel: Direkte kjøkken: 954 18 100
  Mob: 924 32 784

  Heidi Mathisen leder den daglige driften av kjøkken, internat og renhold, og lager i tillegg mat på skolens kjøkken. Hun setter opp varierte, smakfulle menyer og sørger for at det er gode rutiner på kjøkkenet. En av hennes mange oppgaver er innkjøp matvarer og utstyr. Studentene møter Heidi når de har kjøkkentjeneste. Hun er utdannet kokk og kostøkonom.


 • Bente Svedahl Fredriksen

  Bente Svedahl Fredriksen

  Kokk

  Mob: 976 05 255

  Bente Svedahl Fredriksen er nytilsatt kokk på Nansenskolen sommeren 2017. Hun har som sitt hovedansvar å lage mat til skolens studenter. Som ansatt på kjøkkenet møter hun studentene når de har kjøkkentjeneste på omgang i løpet av skoleåret.


 • Ludmila Domek

  Ludmila Domek

  Renholder og kjøkkenassistent

  Mob: 998 65 109

  Ludmila Domeks arbeidsoppgaver omfatter både renhold og å være assistent på kjøkkenet. Det daglige renholdet av skolen er en av Ludmilas viktigste arbeidsoppgaver på Nansenskolen. Hun er også en av dem som sørger for at studentene alltid kan spise hjemmebakt brød hver dag.


 • Linnea Mugaas

  Linnea Mugaas

  Kokk

  Mob: 995 16 382

  Linnea Mugaas ble ansatt i 2019 og jobber som kokk på Nansenskolen. Hun har blant annet jobbet ved sykehuset Innlandet, og er på fritiden aktiv hundekjører.


 • Tamara Eshanova

  Tamara Eshanova

  Renholder og kjøkkenassisten

  Mob: 458 52 004

  Tamara Eshanovas viktigste oppgave er det daglige renholdet av skolens hovedbygning, til alles trivsel. Hun lager også gjerne mat, og disker opp med tsjetsjenske spesialiteter når hun har kjøkkenvakt. Sammen med de andre på kjøkkenet sørger hun for et rent, ryddig og funksjonelt kjøkken.


 • Elisabeth Andreassen

  Elisabeth Andreassen

  Kokk

  Mob: 920 49 971

  Elisabeth Andreassen er utdannet kokk og har som hovedansvar å lage mat til alle på Nansenskolen. Enten du er vegetarianer, veganer, har allergier, matintoleranse eller ikke spiser svin, - Elisabeth sørger for at alle får næringsrik mat og gjør tilpasninger der det trengs. Hun har også ansvar for oppfølging av studentenes renhold av internatet.