Studieturer
På Nansenskolen får du mulighet til å være med på en studiereise, og noen mindre fellesturer for hele skolen.
Reise til Berlin!
Fire av linjene reiser til Berlin på studiereise i vårsemesteret:
Det er mange gode grunner til å reise til Berlin:
For det første ønsker de fleste studenter å reise klimavennlig, så vi tar tog og / eller buss til Berlin og slipper dermed å ta fly.*
For det andre er Berlin et fantastisk reisemål for alle linjene på Nansenskolen.
Vi blir minnet om Berlins dramatiske, politiske historie når vi besøker Checkpoint Charlie, der den amerikanske og den sovjetiske delen av Berlin møttes under den kalde krigen. Der er det fortsatt noen rester igjen av Berlinmuren, som delte byen i to mellom øst og vest.
Vi kan gå gatelangs og oppdage minnesmerker etter kjente filosofer og forfattere.
Vi kan velge blant et rikt utvalg av museer, blant annet:
- Museumsinsel, der det er flere museer som viser kunst fra ulike tidsperioder og ulike deler av verden
- Jødisk museum, som viser Berlins jødiske befolknings historie
- Käthe Kolwitz-museet, som viser bilder av denne sentrale kunstneren
- Hamburger Bahnhof, museum for samtidskunst
- Mauermuseum, der du kan lære mer om Berlinmuren
Vi besøker byporten Brandenburger Tor, og ser minnesmerkene etter de drepte minoritetene under 2. verdenskrig.
Vi går langs paradegata Unter den Linden og den kjente parken Tiergarten.
Vi har dessuten mye fritid til å gå rundt på egenhånd og oppleve storbyen!
På kveldstid forsøker vi å finne aktuelle konserter eller andre kulturarrangement vi kan oppleve, og har det hyggelig i hverandres selskap.
Reisen er inkludert i prisen for skoleåret, med unntak av for hjemmeboere. Les om priser her
Se bildegalleri fra tidligere studieturer
*De som av ulike årsaker ikke kan kjøre tog/buss, kan velge å fly i stedet, men betaler da eventuelle ekstra kostnader selv.
NB: Vi tar forbehold om at turmålet kan endres i takt med verdenssituasjonen.
Reise til Kina og Georgia!
Linjen Internasjonal politikk reiser til Kina og Georgia på studiereise i vårsemesteret.
For første gang i skolens historie reiser vi mot Øst, langt mot Øst, til to svært ulike, men interessante land. Kinas raske utvikling de senere tiårene har gjort landet til en politisk og økonomisk stormakt, og dermed et land det er viktig å kjenne.
Lille Georgia befinner seg på grensen mellom Asia og Europa, og har en befolkning som er splittet i synet på om landet hører til i den vestlige eller den russiske interessesfæren.
I undervisningen på Internasjonal politikk vil Kinas stadig mer sentrale rolle i verden bli grundig diskutert, og vi vil følge utviklingen i Georgia nøye. Kommer demokratiet der på sikt til å kveles, slik som i Russland, eller er det håp om at demokratibevegelsen vinner?
I Kina skal vi besøke Beijing og Sjanghai, storbyer som som byr på eventyrlige kulturelle opplevelser: Den himmelske freds plass og Det gamle sommerpalasset i Beijing, til Jadebuddhatemplet og «Oriental Pearl Tower» i Shanghai. Vi kommer til å få smake på lokal kultur, mat og drikke.
Takket være vårt mangeårige samarbeid med det høyt respekterte Fudan-universitetet i Shanghai vil vi bli mottatt som universitetets gjester. Vi får høre foredrag om kinesisk kultur og politikk, og møte så vel professorer som studenter. Noen av dem har deltatt på Nansenskolens Øst-Vest sommerskole og gleder seg til å være våre verter.
På hjemveien stopper vi i Kaukasus, nærmere bestemt i Georgia. Dette sjarmerende fjellandet har en usedvanlig dramatisk politisk historie. Det er kjent for sin Roserevolusjon i 2003, for storslått natur, sitt gode kjøkken og sin store gjestfrihet.
I Georgia vil vi besøke det georgiske parlamentet, se på hovedstaden Tbilisis enestående arkitektur og møte unge, lokale aktivister.
Her kan du se bildegalleri fra reiser.
Reisen er inkludert i prisen for skoleåret, med unntak av for hjemmeboere. Les om priser her.
NB: Vi tar forbehold om at reisemålet kan endres i takt med verdenssituasjonen.
Dagsturer for skolen
I løpet av året blir det organisert en tur i Østlandsområdet. Vi har tidligere reist til Oslo, Hamar eller Elverum, der vi besøker museer. Tidligere har vi vært på Nasjonalmuseet, Henie Onstad Kunstsenter og Munch. Vi har også besøkt Glomdalsmuseet og Norsk Skogmuseum. Vi besøker også gjerne en organisasjon, som for eksempel Holocaustsenteret eller Nobel Fredssenter. Reisemålet kan variere fra år til år.
Fjellturer
Det blir flere mindre nærturer. Den første uka i høstsemesteret går vi til Nevelfjell, Lillehammers høyeste punkt. Der drikker vi varm drikke, tenner bål og spiser matpakke, før vi går ned mot Ilsetra ved Hafjell og tar bussen hjem derfra.
Vi har flotte skiforhold i Lillehammerfjellet, og derfor har vi som regel en fjelldag på vinterstid, der man kan velge mellom å sitte ved bålet, ha skikurs, gå en kort tur eller en litt lengre runde. Vi tilpasser til alle nivåer av skiferdigheter.
Det blir også tilbud om å bli med på søndagsturer i helgene, enten i bynære områder eller på fjellet.