Opplev en studiereise på Nansenskolen!
Vi kan tilby spennende faglige program og nye inntrykk.

Turer i skoleåret

Inkludert i oppholdsprisen er kortere turer i nærmiljøet, og en felles tur til Oslo i høstsemesteret.
Alle studenter oppfordres til å bli med på en utenlandsreise i vårsemesteret. Denne er frivillig, og betales derfor separat.

Reisemålene kan variere fra år til år
Derfor vil også prisen kunne variere noe fra år til år, avhengig av reisemål, turens varighet, transportutgifter og innhold.

Athen – for linjen Filosofi, litteratur og politikk

De siste årene har vi reist til Athen, – den europeiske filosofitradisjonens og akademienes vugge, og sentrum for noen av de største politiske utfordringene i dagens Europa. Fra antikken til i dag følger vi linjene i gresk kulturhistorie og politisk historie, og bor sentralt med utsikt og gangavstand til Akropolis! Vi har også dagstur til Delfi. Pris: Ca 8000,-

Berlin – for linjene Visuell kunst og Skrivekunst

Kunst- og skrivestudentene reiser sammen til Berlin for å få med seg godbiter av hva byen har å by på innen kultur, kunst og litteratur. De besøker museer, gallerier, litteraturhus og tidsskrifter, går på teater og møter kunstnere og forfattere. Dels har de felles program, dels er de delt etter linje. Pris: Ca 6000,-

Nedenfor finner du bilder fra studiereisene de siste årene.

Athen 2018

Berlin 2018

Athen 2017

Les reisebrev fra Athen 2017 her.

Berlin 2017

Athen 2016

Berlin 2015

Oxford 2015

Studenter som hadde faget Tolkien – myter og modernitet, reiste i 2015 til Oxford, England. Byen er kjent for sitt tradisjonsrike universitet, der forfatteren av Ringenes Herre og Hobbiten var professor.

Program på skolen

De som ikke ønser å være med på utenlandsreisene i vårsemesteret, tilbys et eget opplegg i uka reisene foregår. Programmet varierer fra år til år. Enkelte år har studentene jobbet mes egne prosjekt, mens de andre år har besøkt kultur- og utdanningsinstitusjoner i nærmiljøet.

Søk her