Opplev en studiereise på Nansenskolen!
Vi kan tilby spennende faglige program og nye inntrykk.

Turer i skoleåret

Inkludert i oppholdsprisen er kortere turer i nærmiljøet, samt en felles tur til Oslo i høstsemesteret for alle studenter og ansatte.

Alle studenter oppfordres til å bli med på en utenlandsreise i vårsemesteret. Denne er frivillig, og betales derfor separat. De ulike reisene har ulik pris, avhengig av reisemål, turens varighet, transportutgifter og innhold. Reisemålene varierer fra år til år.

Skoleåret 2016-17

Dette året reiste linjene Skrivekunst og Visuell kunst til Berlin, mens linjen Filosofi, litteratur og politikk reiste til Athen! Les reisebrev fra Athen her. Nedenfor er noen bilder fra de to reisene:

Athen 2017

Berlin 2017

Skoleåret 2015-16

Denne våren reiste alle linjer felles tur til Athen, – den europeiske filosofitradisjonens og akademienes vugge, og sentrum for noen av de største politiske utfordringene i dagens Europa.

Det var en svært interessant og lærerik reise for alle, med mye fellesprogram og noe som var forskjellig for linjene. Fra antikken til i dag fulgte vi linjene i gresk kulturhistorie og politisk historie, og bodde sentralt med utsikt og gangavstand til Akropolis!

Skoleåret 2014-15

Dette året delte vi oss i tre ulike reiser: til Berlin, Moskva og Oxford.

Berlin 2015

Kunst- og skrivestudentene reiste i 2015 sammen til Berlin for å få med seg godbiter av hva byen har å by på innen kultur, kunst og litteratur. De besøkte museer, gallerier, litteraturhus og tidsskrifter, og gikk på teater og møtte kunstnere og forfattere. Dels hadde de felles program, dels var programmet delt etter linje.

Moskva 2015

Studenter som hadde faget Russisk kultur, reiste til Moskva våren 2015. Målet for studieturen var å oppleve det russiske samfunnet og fordype seg i den russiske kulturen. De besøkte sentrale kunstmuseer og fikk oppleve billedkunst og scenekunst. De møtte tidligere Nansenskole-studenter og norskstudenter ved universitetet i Moskva, som delte sine kunnskaper på norsk!

Oxford 2015

Studenter som hadde faget Tolkien – myter og modernitet, reiste mars 2015 til Oxford, England. Byen er kjent for sitt tradisjonsrike universitet, der forfatteren av Ringenes Herre og Hobbiten var professor. På turen fikk studentene oppleve steder som hadde tilknytning til Tolkiens liv og forfatterskap, og besøkte flere college der Tolkien tilbrakte studier og yrkesliv.

Tidligere reiser

Program på skolen

De som ikke ønser å være med på utenlandsreisene i vårsemesteret, tilbys et program på Nansenskolen i uka reisene foregår. Programmet består av besøk på kultur- og utdanningsinstitusjoner i nærmiljøet, og varierer fra år til år.

Søk her