Opplev en studiereise på Nansenskolen!
Vi kan tilby spennende faglige program og nye inntrykk.

Turer i skoleåret

Inkludert i oppholdsprisen er kortere turer i nærmiljøet, samt en felles tur i Gudbrandsdalen i høstsemesteret for alle studenter og ansatte.

Alle studenter oppfordres til å bli med på en utenlandsreise i vårsemesteret. Denne er frivillig, og betales derfor separat. De ulike reisene har ulik pris, avhengig av reisemål, turens varighet, transportutgifter og innhold. Reisemålene varierer fra år til år.

I Skoleåret 2016-17 reiser linjene Skrivekunst og Visuell kunst til Berlin!
Linjen Filosofi, litteratur og politikk reiser til Athen! Les mer nedenfor om tidligere års reiser til disse destinasjonene.

Athen vårsemesteret 2016

Skoleåret 2015-16 reiste alle linjer på felles tur til Athen, – den europeiske filosofitradisjonens og akademienes vugge, og sentrum for noen av de største politiske utfordringene i dagens Europa.

Det var en svært interessant og lærerik reise for alle, med mye fellesprogram og noe som var forskjellig for linjene. Fra antikken til i dag fulgte vi linjene i gresk kulturhistorie og politisk historie, og bodde sentralt med utsikt og gangavstand til Akropolis!

Skoleåret 2014-15 gjennomførte vi følgende reiser:

Berlin

Kunst- og skrivestudentene reiste i 2015 sammen til Berlin for å få med seg godbiter av hva byen har å by på innen kultur, kunst og litteratur. De besøkte museer, gallerier, litteraturhus og tidsskrifter, og gikk på teater og møtte kunstnere og forfattere. Dels hadde de felles program, dels var programmet delt etter linje.

Moskva

Studenter som hadde faget Russisk kultur, reiste til Moskva våren 2015. Målet for studieturen var å oppleve det russiske samfunnet og fordype seg i den russiske kulturen. De besøkte sentrale kunstmuseer og fikk oppleve billedkunst og scenekunst. De møtte tidligere Nansenskole-studenter og norskstudenter ved universitetet i Moskva, som delte sine kunnskaper på norsk!

Oxford

Studenter som hadde faget Tolkien – myter og modernitet, reiste mars 2015 til Oxford, England. Byen er kjent for sitt tradisjonsrike universitet, der forfatteren av Ringenes Herre og Hobbiten var professor. På turen fikk studentene oppleve steder som hadde tilknytning til Tolkiens liv og forfatterskap, og besøkte flere college der Tolkien tilbrakte studier og yrkesliv.

Tidligere reiser i skolens regi

Program på skolen

De som ikke ønser å være med på utenlandsreisene i vårsemesteret, tilbys et program på Nansenskolen i uka reisene foregår. Programmet består av besøk på kultur- og utdanningsinstitusjoner i nærmiljøet, og varierer fra år til år.