Tilbake til Nansenskolen som poesilærer

28.10.2019-01.11.2019

Martin Ingebrigtsen (foto: Heidrun Sørlie Røhr)

Flere av forfatterne som besøker Bokdagene denne uka, har startet sin skriveprosess på Nansenskolen.

Martin Ingebrigtsen er forfatter og poesilærer på Skrivekunstlinjen, og er programansvarlig for de tradisjonsrike Bokdagene på Nansenskolen.

– Nansenskolen er viktig for Lillehammer som litteraturby, sier Ingebrigtsen. – Det er flott å kunne invitere tidligere studenter tilbake som etablerte forfattere, og kunne vise hva Nansenskolen betyr for den norske litteraturen. Bokdagene gir oss en mulighet til å feire litteraturbyen Lillehammer. (Les mer om programmet for Bokdagene her)

Martin Ingebrigtsen var student på Skrivekunstlinjen i 2004-05, og tok senere en Master i kunstkritikk og kulturformidling ved NTNU. Siden 2012 har han jobbet for Forfattersentrum i Midt-Norge, i tillegg til egen skriving. Han ga ut diktsamlingen «riv av seg ansiktet» i 2018, og har gitt ut flere gjendiktninger og oversettelser.

– Hvordan har det vært å komme tilbake til skolen som lærer?
– Det er spesielt. For meg var det å gå på Nansenskolen virkelig begynnelsen på skrivingen. Før jeg begynte på Skrivekunstlinjen hadde jeg aldri møtt en forfatter, og jeg hadde aldri vist tekstene mine til noen. Det ble en åpenbaring. Det åpnet opp en hel verden for meg, og staket ut kursen for de neste årene. I hverandre møter studentene lesere de vil ha med seg lenge. Å få være med på den prosessen er svært inspirerende. Noen av studentene vil kanskje debutere med bøker om ett år, noen om ti år, mens andre aldri vil gi ut bok. Men uansett vil dette året på Nansenskolen bli definerende for livet deres videre. Jeg går til jobben med ærefrykt og stor respekt for den posisjonen det er å være skrivelærer, sier Ingebrigtsen.

Ønsker du å søke Skrivekunstlinjen? Les mer

Under Nansenskolens Bokdager er Mona Høvring hovedgjest under programposten «Et døgn med en forfatter», og vil ha flere økter tirsdag 29. oktober, både på Nansenskolen og på Litteraturhus Lillehammer. (Les mer om programmet for bokdagene her)
– Høvring er en av landets mest interessante forfattere, sier Ingebrigtsen. – Hun har blitt nominert til Nordisk Råds Litteraturpris, og er en av våre viktigste forfattere i utlandet. Hun har vært ekstremt produktiv innen flere sjangere, og har mange fasetter i det hun driver med. Det er derfor mye å snakke med henne om.

Galleri

(Intervju: Heidrun Sørlie Røhr)

Søknadsskjema
Vis alle innlegg