Tidligere student fikk debutantpris

Vi gratulerer tidligere student Kenneth Moe med Tarjei Vesaas debutantpris!

Kenneth Moe gikk på Skrivekunstlinjen på Nansenskolen i 2006-07 og debuterte med boken, Rastløs i 2015.

Blant de fire nominerte, var også Maria Skaranger, som gikk her i 2013-14, for Alle utlendinger har lukka gardiner – fjorårets mye omtalte debut på ‘kebabnorsk’.

Her er kan du lese et intervju med prisvinneren under Norsk Litteraturfestival i 2015, der Kenneth Moe blant annet uttaler at:

«… egentlig så er hovedattraksjonen for meg å komme tilbake til Nansenskolen. Jeg har av og til en følelse av at det er det eneste anstendige stedet i verden. Ikke i pessimistisk forstand; ikke at det er det siste anstendige stedet, men heller det første. Nansenskolen er starten på noe som forhåpentligvis vil spre seg.»

Her er også Kenneth Moes Vesaas-foredrag i forbindelse med prisutdelingen.

Her er finner du linker til både anmeldelse og noen av omtalene debutanten har fått etter tildelingen: