Testamentert gave til Nansenskolen

Nansenskolen har med takknemlighet mottatt et legat på 100.000 kroner, testamentert av en av skolens tidligere elever, Inger Karine Melbye (1937-2018). Melbye var animatør og instruktør og en av pionerene innen animasjonsfilm. I løpet av livet jobbet hun med animasjon både i Norge, Danmark, Frankrike og Canada. 

Da hun gikk på Nansenskolen, var hun særlig interessert i filosofi og kunsthistorie. Hun ble senere utdannet i grafikk og reklametegning på Kunsthåndværkerskolen i København. På begynnelsen av 60-tallet fikk hun jobb i dekorasjonsavdelingen i NRK, hvor hun jobbet med Fjernsynsteatret og tegnet og animerte for Barne-TV. Hun bodde i Paris i 1964-65, i et miljø av unge grafikere og designere, og reiste i 1966 til Montreal, hvor hun jobbet som animatør for Canadian Broadcasting Company.

Etter noen år vendte hun tilbake til Norge. Hun jobbet også med filmundervisning og arrangerte workshops for Odense Film Festival og barnefilmfestivalen Buster. I 1975 ble hun medlem av styret for Association Internationale de Film d’Animation. I 1983 regisserte hun den animerte kortfilmen «Reisen til planeten Nazar», som var basert på Ludvig Holbergs «Niels Klims underjordiske reise», og på 90-tallet jobbet hun med flere av franske Michel Ozelots animasjonsfilmer. Senere hadde hun studiet Studio Iconografik i Helsingør.

I 2006 mottok Nansenskolen et kunstverk (collage og grafikk) av Inger Karine Melbye, kalt: «Niels Klim, som postbud: KEBA by i landet POTU».

Les mer om Inger Karine Melbye her

Dersom du ønsker å gi en gave til skolen, les mer her

 

 

Vis alle innlegg