Tekst og bilde – nytt valgfag!

I arbeid i atelieret (foto: Jannecke Lønne Christiansen)

Dette året kan Nansenskolens studenter velge et nytt kreativt og praktisk rettet valgfag kalt «Tekst og bilde».

Ideen til faget kom fra lærerne på linjene Visuell kunst og Skrivekunst, etter at de i flere år har samarbeidet om tekst og bilde som et felles faglig prosjekt.

– Vi vil utforske ulike måter å kombinere tekst og bilde, sier Jannecke Lønne Christiansen. Hun er billedkunstner og hovedlærer ved linjen for Visuell kunst.

– Valgfaget blir et samarbeid mellom lærerne på Visuell kunst og Skrivekunst, og er åpent for alle, fortsetter Jannecke.

– Eksempler på ulike teknikker vi vil bruke for å utforske tekst og bilde er kaligrafi, håndsydde bøker, tekster om bilder og tekst som bilder, Dadaisme og tekst, og tekst og bilder på sosiale medier.

– Vi håper studentene vil sette pris på det nye faget, avslutter Jannecke.