Skrivekunst på poesifestival

10.03.2018

Cecilie Løveid leste på poesifestival (foto: Ragnild Tiller)

Lørdag 10. mars reiste vi, et knippe elever fra Skrivekunstlinjen, med tog til Hamar. Anledningen var Nordisk poesifestival og Rolf Jacobsen-dagene.

Vi ankom rundt lunsjtider og det ble en fin dag, med vårsol og mye spennende program. Det var «Kritikersalong» på Hamar Teater, der fikk vi lytte til lesning og diskusjon av dikt, disse skrevet av ulike skandinaviske forfattere.

Så fulgte åpningsutstilling på Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, og Cecilie Løveid leste høyt fra «Vandreutstillinger», denne som hun akkurat vant Brageprisen for. Noen av oss hørte på opplesninger av dikt inspirert av forfatterskapet til Rolf Jacobsen. Dagen ble avsluttet med «Åpen poesiscene» på Tante Gerda, og vi var tre fra Skrivekunst som leste.

(Tekst: Ragnild Tiller, student ved Skrivekunstlinjen 2017/18)