Her finner du praktisk informasjon om søknad, opptak, kostnader, lån og stipend.

Opptak

Opptaket starter 1. februar.
Opptak til alle linjer skjer på bakgrunn av utfylt søknadsskjema.

Det tas hensyn til en balanse mellom kjønn og alder på linjene, og legges vekt på motivasjon for studietilbudene. Dersom det er ledige plasser, tar vi fortløpende opp kvalifiserte søkere til alle linjer frem til skolestart.

For å kunne vurdere søknaden, må alle vedlegg sendes inn.

Vedlegg

Alle søkere må legge ved vitnemål/karakterutskrift fra siste semester. Fravær må fremgå av karakterutskriften.

Ved søknad til linjene Visuell kunst og Skrivekunst må i tillegg egne arbeider vedlegges:

• Skrivekunst: Omkring 5 sider med prosa, poesi eller andre skjønnlitterære sjangrer. Er det en poetisk tekst, trenger den ikke fylle ut siden; et langt dikt pr sidef.eks, eller 3-4 korte. Bruk 12 pkt. og halvannen linjeavstand.
  • Visuell kunst: 10 arbeider, 3-4 av disse bør være tegninger.

Studieplasser

Nansenskolen har 75 studieplasser, fordelt på tre linjer:

• Filosofi, litteratur, politikk: 45 plasser
  • Visuell kunst: 15 plasser
  • Skrivekunst: 15 plasser

Pris

Grunnprisen er den samme for alle linjer, men studentene på billedkunst- og skrivekunstlinjen betaler noe ekstra i materialpenger.

Pris pr linje inkludert materialpenger

• Filosofi, litteratur, politikk: 84.000,- (78.000,- for dobbeltrom og 30.000,- for hjemmeboere)
  • Skrivekunst: 84.600,- (78.600,- for dobbeltrom og 30.600,- for hjemmeboere)
  • Visuell kunst: 92.000,- (86.000,- for dobbeltrom og 38.000,- for hjemmeboere)

Kostnad for reiser

Inkludert i oppholdsprisen er kortere turer i nærmiljøet, inkludert en felles tur i høstsemesteret.
Vi oppfordrer alle studenter til å bli med på en studiereise utenlands i vårsemesteret. Reisen er frivillig, og betales derfor separat. Prisen kan variere fra år til år, avhengig av reisemål, turens destinasjon, varighet, transportutgifter og program. Reisekostnadene for våren 2016 blir rundt 7000,-. Les mer om studiereiser her

Spesialdietter

• Studenter som får offentlig støtte til diett, betaler 60 % av dagsatsen, i alle uker av skoleåret.
  • Spesialdietter for de som har melkeproteinintoleranse, laktoseintoleranse og glutenintoleranse koster 400 kr ekstra pr måned.

Aldersgrense

Studentene må ved studieårets begynnelse være fylt 18 år.

Skolestart

Skoleåret 2017-18 starter søndag 20. august 2017, og avsluttes 9. mai 2018.

Enkeltrom / dobbeltrom

På internatet er det flest enkeltrom og noen dobbeltrom. Vi etterkommer ønsker om rom så langt det lar seg gjøre med det antallet rom vi har tilgjengelig.

Lån og stipend

Lån, kr. 103.950,- kan søkes gjennom Statens lånekasse for utdanning. Nettsøknaden er enkel i bruk og du får pengene raskere enn om du søker på papir. Kr. 41.580,- gjøres om til stipend under forutsetning av at skoleåret fullføres.
(Lånekassen kommer med nye tall cirka mars hvert år)

Angrerett

Det er mulig å si fra seg tildelt skoleplass etter bestemmelsene i angrerettloven.
Eget skjema sendes fra skolen.