Kulturby og idrettsby. Lillehammer er et regionalt sentrum for Gudbrandsdalen og området rundt Mjøsa, med et aktivt kulturliv og gode sports- og friluftsmuligheter. Byen har rundt 25 000 innbyggere.

Kulturbyen

Nansenskolen samarbeider med flere av Lillehammers store, nasjonale kulturinstitusjoner. Skolens studenter har god anledning til å besøke disse. Det er 5000 studenter, de fleste på Høgskolen i Innlandet, og et aktivt studentliv.

idrettsbyen

Lillehammer er også kjent som arrangør av OL i 1994 og årlige Birkebeiner-arrangement. I 2016 ble Ungdoms-OL arrangert i byen. Det er svært gode forhold for de som ønsker å stå alpint, gå langrenn, løpe, svømme eller ta turen til høyfjellet. Det er godt bussforbindelser til noen av Norges beste arenaer for vinteridrett, og du kan få store naturopplevelser om du tar turen ut i skog eller fjellandskap, eller bare tar en løpetur langs Mjøsa.