Nansenskolen er kjent for sin rolle i norsk offentlighet, og har vært arnested for prosjekter som har bidratt til samfunnsdebatten. Eksempler er Nansen Dialog-nettverket på Balkan, Norsk Litteraturfestival og religionsdialogen i Norge.

Last ned film om Nansenskolen her

Beliggenhet

Nansenskolen ligger i et vakkert villaområde med utsikt over Mjøsa, nær sentrum av Lillehammer. Se kart her. Det er ca 10 minutters gange til byens hovedgate.

eiendommen

En allé fører fra steinporten ned mot Nansenskolens hovedbygning. I hagen kan du sitte mellom store bjørketrær og hagens skulpturer, med storslagen utsikt over Mjøsa og Lågen-deltaet. I hagen holdes den store, årlige hagefesten under Norsk litteraturfestival.

Hovedbygningen

Skolebygningen består av tre sammenhengende bygninger:

  • Murvillaen fra 1918 har et rikholdig bibliotek, grupperom og kontorer. Tegnet av arkitekt Kristoffer Lange, og kjøpt av Nansenskolen i 1938.
  • Tilbygget fra 1967 består av en stor undervisningssal med et flott Yamaha-flygel, peisestue, studentkafé og spisesal med kjøkken. Arkitekt: Bjarne Ellefsen.
  • Tilbygget fra 2000 inneholder ytterligere undervisningsrom med to piano, møterom, døgnåpen studentstue og atelier for linjen for Visuell kunst. Arkitekt: Jan Egge.

Se bilder av skolebygningen, hagen og internatet nedenfor.

Galleri

Internatet

Ved alleen ligger internatet. Rommene har utsikt mot hagen bak internatet eller mot alleen og gårdsplassen foran skolen. Det er flest enkeltrom, men også noen dobbeltrom. Rommene er enkelt møblert med seng, garderobeskap, skrivebord, hylle og stol. Det er egen vask på rommet, og dusj / toaletter som man deler med de andre på sin etasje. Inntil 5 personer deler separat wc og dusj. Det er egen vaskekjeller med vaskemaskin, tørketrommel og tørkerom. Vi har Wi-Fi både på internatet og i skolebygningen.

Galleri

Måltidene

God mat og hyggelig samvær under måltidene er viktig for å trives! Vi serverer sammensatte og næringsrike måltider. Hver dag kan man velge mellom en rett med kjøtt / fisk, eller vegetar. Vi har også to rene vegetardager hver uke, for å bidra til både helse og miljø. Skolen er opptatt av rettferdig handel, og er sertifisert Fairtrade-skole. Kjøkkenet tilrettelegger ved behov som allergier og intoleranse. Les mer om kostnad for spesialdietter her. Spørsmål rettes til Heidi Mathisen, leder for kjøkken og internat.

 

Galleri

Sportsplassen

Den nylig oppussede idrettsbanen rett utenfor Nansenskolens område gir gode muligheter for ballspill, løping og skating, og på vinteren er den skøytebane. Skolen har også to bordtennisbord, som brukes aktivt.

Galleri

Diverse informasjon

Kontonummer: 2000.07.45236
Organisasjonsnummer: NO 971 534 702

Søk her