Nansenskolen er kjent for sin rolle i norsk offentlighet, og har vært arnested for prosjekter som har bidratt til samfunnsdebatt. Eksempler er Nansen Dialog-nettverket på Balkan, Norsk Litteraturfestival og religionsdialogen i Norge.

Last ned film om Nansenskolen her

Beliggenhet

Nansenskolen ligger i et vakkert villaområde med utsikt over Mjøsa, nær sentrum av Lillehammer. Se kart her. Det er ca 10 minutters gange til byens hovedgate.

eiendommen

En allé fører fra steinporten ned mot Nansenskolens hovedbygning. I hagen kan du sitte mellom store bjørketrær og hagens skulpturer, med storslagen utsikt over Mjøsa og Lågen-deltaet. I hagen holdes den store, årlige hagefesten under Norsk litteraturfestival.

Galleri

Hovedbygningen

Skolebygningen består av tre sammenhengende bygninger:

  • Murvilla (1918) består av et rikholdig bibliotek, grupperom og kontorer. Kjøpt av Nansenskolen i 1938. Arkitekt: Kristoffer Lange.
  • Tilbygg (1967) består av en stor undervisningssal med et flott Yamaha-flygel, peisestue, studentkafé og spisesal med kjøkken. Arkitekt: Bjarne Ellefsen.
  • Tilbygg (2000) inneholder undervisningsrom med to piano, møterom, døgnåpen studentstue og atelier for linjen for Visuell kunst. Arkitekt: Jan Egge.

Se bilder av de ulike rommene i skolebygningen nedenfor.

Galleri

Internatet

Ved alleen ligger internatet. Rommene har utsikt mot hagen bak internatet eller mot alleen og gårdsplassen foran skolen. På internatet er det både enkeltrom og dobbeltrom. Rommene er enkelt møblert med seng, garderobeskap, skrivebord, hylle og stol. Det er egen vask på rommet, og dusj / toaletter som man deler med de andre på sin etasje. Det er egen vaskekjeller med vaskemaskin, tørketrommel og tørkerom. Vi har Wi-Fi både på internatet og i skolebygningen. Les mer om rom, søknad og opptak her.

Sommeren 2020 startet oppussingen av internatet. Les intervju med vaktmester Tor om hvordan det blir på internatet!

Galleri

Vaktmester

Skolens vaktmester er Tor Marsteintredet. Han har ansvar for at anlegget holdes ved like og for oppgraderinger og oppussing av skolens bygninger.

«Tor med hammeren» – les intervju med vaktmesteren vår

Galleri

Måltidene

God mat og hyggelig samvær under måltidene er viktig for å trives! Spisesalen ligger sentralt i hovedbygningen med nydelig utsikt over Mjøsa og Lågendeltaet. Vi serverer sammensatte og næringsrike måltider. Les alt om mat og kjøkken her

 

Galleri

Sportsplassen

Den nylig oppussede idrettsbanen rett utenfor Nansenskolens område gir gode muligheter for ballspill, løping og skating, og på vinteren er den skøytebane. Skolen har også to bordtennisbord, som brukes aktivt. Les mer om sportsbyen Lillehammer her

Galleri

Søk her