Geir Gulliksen til Platondagen

07.11.2019

Geir Gulliksen (foto: Baard Henriksen – for Aschehoug forlag)

Rektor Unn Irene Aasdalen inviterer til feiring av Platondagen 2019, som markerer filosofen Platons fødsels- og dødsdag. Forfatter Geir Gulliksen kommer til samtale med rektor Aasdalen.

De to møttes til samtale i vår på P2s Verdibørsen i en serie om verdier i vår tid, og de ble enige om å ha så mye mer å snakke om at de ville fortsette den filosofisk-litterære samtalen på Nansenskolen nettopp på Platondagen.

Tittelen for samtalen er: Den platonske kjærligheten – og den ikke så platonske.

Geir Gulliksen debuterte som forfatter i 1986 og har skrevet dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. Han mottok Aschehougprisen i 2014 for sitt samlede forfatterskap. Juryens begrunnelse: «Mange av hans verk kunne fremheves, men de tre seneste romanene stiller i en særklasse: «Tjuendedagen» (2009), «Forenkling» (2010) og «Bøyde knær» (2012) er ambisiøse og kraftfulle kjærlighetshistorier som med frekk eleganse skaper en ny standard for relevant samtidslitteratur.» Høsten 2015 kom romanen «Historie om et ekteskap», og for den ble Gulliksen nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Romanen «Se på oss nå» kom ut høsten 2018. Les mer om Geir Gulliksen her.

Unn Irene Aasdalen er filosofihistoriker, og har blant annet skrevet boken «Den gjenfødte Eros – Nyplatonske kjærlighetsteorier i den italienske renessansen».

Nansenkoret vil synge i anledning dagen.

• Tidspunkt: kl. 19.00
  • Arrangementet er gratis, og åpent for alle.