Møt en Skrivekunststudent

Maria Kive Røhr intervjuer skrivekunststudent Ellinor (foto: Heidrun Sørlie Røhr)

Ellinor Briseid Rødland er student på Skrivekunstlinjen på Nansenskolen. Hun har likt å skrive helt siden hun gikk på ungdomsskolen.

– Hva gjorde du før du begynte her på Nansenskolen?
– Jeg hadde et friår der jeg jobbet, sier Ellinor. – Da skrev jeg masse, hele tiden. Etter året var gått, begynte jeg her på Skrivekunstlinjen.

Hvordan er det å gå her?
– Det er kjempefint! Her får jeg veldig mye tid til å lese, mye mer tid enn jeg fikk på videregående, hvor det var mye mer skole.

– Hvordan er undervisningsopplegget på Skrivekunst?
– Vi har et bra og variert opplegg og gjør mye forskjellig. Vi får prøve nye ting som vi aldri har gjort tidligere, sier Ellinor. Noen ganger får vi skriveoppgaver i timene, der vi for eksempel har 20 minutter på oss til å skrive en liten en tekst om et eple!

Lurer du på om vi har ledige studieplasser?
Filosofi, litteratur og politikk – les mer om linjen.

– På Skrivekunstlinjen leser vi dessuten hverandres tekster. Da jeg kom hit, så hadde jeg aldri lest tekstene mine høyt for noen. Først var jeg ganske nervøs, men da det var overstått, var det ikke så ille som jeg hadde trodd.

– Det er mange her som kan mye om ulike litterære sjangere, forklarer Ellinor. – Så det er alltid noen man kan spørre om hjelp, hvis det er noe man lurer på. Når man jobber så nært i en gruppe, blir man nesten som en slags familie. Alle får hjelp av hverandre når vi trenger det, og vi samarbeider skikkelig godt.

(Intervju: Maria Kive Røhr, på Pryo-uke fra ungdomsskolen, 27/3-2019)