Mat er trivsel!

21.03.2017

– God mat, hyggelig samvær og trivsel under måltidene.

Dette er viktige ting for alle som kommer til Nansenskolen. Kjøkken- og internatleder Heidi Mathisen forteller litt om Nansenskolens kjøkken.

– Hva er det viktigste for deg som har ansvar for matlaging og matservering på Nansenskolen?

– Det er flere ting: For det første er jeg opptatt av at maten skal være ernæringsmessig riktig sammensatt. Det har mye å si for at studenter kan fungere best mulig gjennom skolehverdagen. For det andre bør maten se fristende og innbydende ut. Du skal få lyst til å spise den! Det er også viktig å ha variert kost. Det å ta vare på tradisjoner når det gjelder mat, samtidig som vi fornyer oss, er med på å utvikle og forbedre mattilbudet vårt.

– Hva tenker du om forholdet mellom mat, miljø og rettferdig handel?

Jeg synes det er viktig at unge mennesker blir presentert for god og næringsrik mat som ikke inneholder kjøtt eller fisk. Som et bidrag til miljøet har vi to rene vegetardager hver uke. Til alle andre middager serverer vi en vegetarrett som alle kan smake på, i tillegg til kjøtt eller fisk. Dessuten liker vi å lage mat fra bunnen av. Da vet vi hva maten inneholder, og at det er minst mulig tilsetningsstoffer i maten vår. Vi er også sertifisert Fairtrade-skole.

– Har studentene noen favoritter fra skolens kjøkken?

– Taco, pizza og pasta med hjemmelaget saus i ulike varianter!

Les mer om hvordan du kan søke på Nansenskolen