Skrivekurs

01.-03.06.2018

Helgekurs i kreativ skriving

Skriving er så lett – og så vanskelig! Hvordan få idéer til egne tekster og skriveprosjekter? Hvordan videreutvikle dem? Hvordan løfte teksten etter første utkast og gjøre den enda bedre?

På kurset vil vi arbeide med tekst, sjangre og virkemidler slik at den skjønnlitterære skrivingen kan stimuleres og næres. Øvelsene vil veksle mellom kortere «her-og-nå-skriving» og fordypende arbeid. Kurset er åpent for alle uansett bakgrunn. Kurslederne er anerkjente forfattere med lang fartstid.

Kurslærere

Kristine Næss (f 1964) har siden debuten i 1996 vært en helt sentral stemme i den norske samtidslitteraturen. Etter flere kritikerroste romaner, bl.a. «Rita blir forfatter» (2002) og «Se hva som skjer» (2010) utga hun i 2014 suksessromanen «Bare et menneske». Den ble innstilt til Nordisk Råds litteraturpris og er oversatt til svensk og engelsk. Næss har også virket som tidsskriftredaktør og kritiker. «Few writers other than Kristine Næss succeed in getting language so close to itself; she is one of the very best of our generation», skrev Karl Ove Knausgård da Næss ble lansert i USA i 2015.

Arne Hugo Stølan (f 1955) har ledet dette populære kurset siden 2001. Han debuterte som lyriker  med diktsamlingen «Min tid med Mathilde» (1987) og har siden utgitt elleve diktsamlinger, samt en gjendiktning av Thomas Bernhard, alle på Cappelen Damm. Han er fast tilknyttet Nansenskolens skrivekunstlinje og arbeider også som litteraturanmelder. Stølan har allsidig bakgrunn som skrivelærer for barn, ungdom og voksne, og han har arbeidet fire år som journalist. Hans foreløpig siste samling «Mannakorn» utkom i fjor.

Galleri

Program

Program for Skrivekurs 2018 finner du her

Pris

  • Kursavgift med middag fredag og 2 lunsj 3.000,-
  • Kursavgift med kost og losji:  3.900,-
  • NSK-studenter 2017/18 (25%): 2.925,-

Påmelding - Skrivekurs

    (etterkommes så langt som mulig)

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Til kursoversikt