Kunsthistoriekurs

12.-16.06.2017

Med Lillehammer kunstmuseum!

(Simone Martini: Guidoriccio da Fogliano – år 1328)

Nansenskolen har i år for første gang gleden av, i samarbeid med Lillehammer Kunstmuseum, å tilby et krasjkurs i kunsthistorie. Det vil passe like godt for den som vil gjenoppfriske som den som ønsker ny kunnskap – og inspirasjon.

I løpet av fem forsommerdager på Lillehammer, vil du som deltaker få forelesninger om de viktigste kunsthistoriske epokene fra middelalder til modernisme. Nansenskolen tilbyr foredrag om europeisk kunst fra gotikken til impresjonismen. Vi kommer innom italiensk renessanse, manierisme, barokk, rokokko, nyklassisisme og fransk 1800-tallskunst, alt fulgt av en rikdom av bilder. Møtet med norsk kunst vil skje på kunstmuseet, hvor det gis omvisninger i den gedigne samlingen av originalverker, og ypperlig anledning til diskusjon av norsk nasjonalromantikk, realisme og nyromantikk.

Det vil også bli lagt vekt på hyggeaspektet. God mat og drikke, teselskap i Nansenrommet eller hagen, quizkveld og samtaler over kaffe og kake, hører til. Vi ønsker varmt velkommen!

Bidragsytere

  • Cecilie Skeide, kunsthistoriker og konstituert kunsfaglig leder ved Lillehammer kunstmuseum
  • Janeke Meyer Utne, kunsthistoriker og konservator ved Lillehammer kunstmuseum
  • Svein Olav Hoff, kunsthistoriker og spesialrådgiver ved Lillehammer kunstmuseum
  • Unn Irene Aasdalen, filosof og rektor ved Nansenskolen
  • Else Marie Lingaas, idéhistoriker og inspektør ved Nansenskolen
  • Inge Eidsvåg, historiker, forfatter og tidligere rektor og lektor ved Nansenskolen

Program

Her finner du programmet for kurset.

Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum, er en av landets ledende kunstinstitusjoner. Museet har en stor fast samling og har flere nye utstillinger hvert år. Museet er også kjent for sin særegne bygning, der den eldre delen er tegnet av arkitekt Erling Viksjø, mens de to nyere delene er tegnet av Snøhetta arkitekter. Kunstneren Bård Breivik har stått for skulpturhagen mellom bygningene og den helt særegne nye ytterveggen mot øst.

Galleri

 

Pris

  • Kursavgift m lunsj og avslutningsmiddag: Kr 2200,-
  • Kuravgift m kost og losji: Kr 4400,-

Påmelding kurs


  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Til kursoversikt