Cyanotypikurs

08.-12.06.2020

Avlyst

NB! Kurset er dessverre avlyst på grunn av koronapandemien. Vi beklager så mye!

Dette er et sommerkurs der fokuset ligger på å forstå, utvikle og eksperimentere med cyanotypi. Denne kunstformen består i å blande to salter som påføres et underlag, og ved å eksponere det med ultrafiolette stråler (sol eller lampe), får du et blått bilde. Det blå bildet kan forandres, tones og males på, for å utfordre det fotografiske utgangspunktet.

Vi skal eksperimentere med cyanotypi både som fotogram, via negativ og som malerisk eksperimentering. Det kreves ingen forkunnskaper, – vi tilpasser undervisningen til den enkeltes nivå. Vi kan love entusiasme og glede ved framkalling av vakre blå bilder på stoff og akvarellark. Materialer er inkludert i kursprisen.
(Påmelding nederst på siden!)

Galleri

Den fotografiske teknikken cyanotypi ble oppdaget av Sir John Herschel i 1842. Den engelske botanikeren og fotografen, Anna Atkins (1799-1871), var en av de første som benyttet den. I sitt forskningsarbeid registrerte hun planter som fotogram ved hjelp av cyanotypien.

Du vil få servert lunsj og middag sammen med deltakerne på kunsthistoriekurset, som går parallelt. Det blir mulig å delta på enkelte kunsthistorieforedrag på huset, og på spesialomvisning på Lillehammer Kunstmuseum.

Program

Her finner du programmet for Cyanotypikurset

*Med forbehold om endringer. Påmeldte vil få tilsendt mer informasjon.

Kursleder

Jannecke Lønne Christiansen er billedkunstner, utdannet ved Kunstakademiet i Bergen. I egen kunst bruker hun ofte fotooverføringer og cyanotypi. Hun underviser i ulike fotografiske teknikker, som cyanotypi, fotoemulsjon, fototransfer og digitale teknikker som photoshop. Hun underviser også i maleri, video og stedskunst / installasjon for Nansenskolens studenter.
Les mer om Jannecke her

Galleri

Pris

  • Kursavgift m. lunsjer og avslutningsmiddag: Kr. 4700,-
  • Kursavgift m. kost og losji: Kr 6700,-
  • Alle priser er inkludert materialer

merk

Vi skal renovere deler av internatet sommeren 2020. Vi vil gjøre vårt beste for at renoveringen ikke skal påvirke sommerkursene på en urimelig måte.

Påmelding Cyanotypikurs

    Kursprisene inkluderer materialer.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Til kursoversikt