Kunsthistorisk adventshygge

04.12.2019

(«De hellige tre kongers tilbedelse» av Giotto)

Det er snart tid for julekrybber og julespill! Til enhver stall i Betlehem hører de vise menn fra Østerland. De fulgte stjernen og fant Jesusbarnet, og ankom med historiens tre første julegaver. Saken er vel at vi ellers ikke vet så mye om dem. Hvem var de? Og hvorfor var besøket så viktig?

Velkommen til åpent møte kl 19.00!

Scenen med de Hellige Tre Kongers tilbedelse var enormt populær i renessansekunsten, og der gis svar på spørsmålene. En fascinerende historie åpenbarer seg. Vi skal nyte malerier blant annet av Botticelli, Filippo Lippi, Fra Angelico og Benozzo Gozzoli

Venneforeningens leder Else Marie Lingaas vil sammen med rektor Unn Irene Aasdalen snakke om dette motivet i kunsten, kanskje opprinnelsen til julegavene? Men med en så uendelig mye dypere symbolbetydning enn våre masseproduserte ting.

De Hellige Tre Konger og deres dype tilbedelse av den nyfødte Jesus vendte den europeiske kunsthistoriens fremste malere igjen og igjen tilbake til, med personlige fortolkninger.

Kvelden vil by på musikk til de to foredragene, og fokus vil være på italiensk maleri fra 1300-1600. Kvelden blir som en smakebit å regne på neste sommers kurs om den italienske renessansekunsten. Dette vil løpe av stabelen på Nansenskolen i lyse sommerdager fra 8.-12. Juni 2020. Det åpnes for påmeldinger fra februar.

Men enn så lenge, la oss nyte de kommende adventsdagene og et av den europeiske kunsthistoriens mest betagende kapitler.

Kvelden er for Nansenskolens Venneforening, men alle er velkomne og kan melde seg inn ved ankomst. Medlemskap er gratis.

Velkommen!

Vis alle innlegg