Konsert med Rune Alver

01.03.2017

Pianist Rune Alver har i flere år tatt veien til Nansenskolen hver vinter for å spille konsert på Nansenskolens fantastiske Yamaha-flygel, gitt skolen i gave av Roar og Johanne Ektvedt. Også dette året kommer han for å dele musikk med skolens studenter og byens befolkning.

Denne gangen blir det en konsert med tre kortere litterære innslag ved tre opplesere, ut fra overskriften: «Mars-klanger på Nansenskolen». Med seg som opplesere har han Inge Eidsvåg, Roar Ektvedt og en student. De skal lese tekst i samspill med musikk.

Rune Alver debuterte som pianist som 20-åring. Han er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Han studerte to år i Paris med Vlado Perlemuter. Alver virker som solist og kammermusiker med omfattende konsertvirksomhet både i inn- og utland. Han har bidratt ved flere internasjonale festspill og vært solist med ulike symfoniorkestre, og har også medvirket i TV og Radio. Av hans innspillinger kan nevnes: Blaue Blume (Chopin, Schuman og Aagaard Nilsen), Le Noveau Grieg, Mountain Dance (musikk av Grieg), Spill og dans (Johannes Rivertz), og Jolasong.

Vel møtt til konsert kl 20.00!