– Jeg vil gjerne lese mer norsk litteratur!

28.10.2019-01.11.2019

Aola og Silje er studenter ved Nansenskolen (foto: Heidrun Sørlie Røhr)

Silje er student ved linjen for Visuell kunst. Men denne uka er malerpensler og lerret byttet ut med forfatterforedrag. All annen udervisning satt til side, og studentene deltar i stedet på Nansenskolens eget litteraturseminar, Bokdagene. Silje er oppvokst i Danmark, og er derfor nysgjerrig på norsk litteratur.

– Det blir interessant å få en introduksjon til ulike norske forfattere, så kan jeg høre om noe av det virker så spennende ut at jeg får lyst til å lese flere av bøkene deres.

Aola er student ved linjen Filosofi, litteratur og politikk dette skoleåret. Hun ble positivt overrasket etter foredraget til Bokdagenes første gjest, forfatter Øyvind Berg. Tidligere har Aola vært mest interessert i å lese faglitteratur, men nysgjerrigheten ble vekket av Bergs foredrag om sin nye bok: «Roseromanen».

-Jeg ble interessert i å lese mer skjønnlitteratur på grunn av måten han snakket om romanen sin på. Karakterene virket veldig interessante, og jeg fikk lyst til å lese flere romaner, sier Aola.

Bokdagene er åpne for alle interesserte! Les mer om programmet her

Ønsker du å søke Nansenskolen?