Inge Eidsvåg fikk fortjenstmedalje

09.11.2017

Inge Eidsvåg med Kongens Fortjenstmedalje (foto: Jannecke Lønne Christiansen)

Forfatter og tidligere rektor, Inge Eidsvåg, trodde han denne torsdagskvelden skulle holde foredrag for studentene ved Nansenskolen om sin nye bok: «Døden». Han kom intetanende inn i storsalen og ble noe overrasket over å se en stor forsamling som inkluderte flere kjente, men uventede ansikter i lokalet.

Der satt blant andre stortingspresident Olemic Thommessen, fylkesmann Sigurd Tremoen, ordførerer Espen Granberg Johnsen, biskop Solveig Fiske, Nansenskolens rektor Unn Irene Aasdalen, professor Bernt Hagtvet, styreleder Bodil Alver Moen og Steinar Bryn ved Nansen Fredssenter.

Etter at han hadde holdt sitt planlagte foredrag, fortalte rektor at anledningen var en litt annen enn han hadde blitt fortalt på forhånd, og overlot ordet til fylkesmannen, som på vegne av Slottet ga Inge Eidsvåg Kongens fortjenstmedalje i gull. Han sa blant annet:

«Gjennom sitt mangeårige arbeid for å fremme humanistiske verdier og dialog mellom mennesker med ulik etnisitet, religion og livssyn, er Inge Eidsvåg en av de viktige brobyggerne i senere tid i Norge. De broer han har vært med på å reise mellom konflikttruende parter i Norge leder videre ut i verden, og vil bringe mennesker sammen også i årene som kommer. Inge Eidsvåg har med sin tid og dedikasjon viet til internasjonalt fredsarbeid gjort en investering i en fredeligere fremtid, og han er en lysende rollemodell for etterfølgende generasjoner. HM Kongen deler denne oppfatningen og har bestemt at Inge Eidsvåg skal tildeles Kongens Fortjenstmedalje».

Les hele begrunnelsen her.

Etterpå fulgte taler fra de ovenfor nevnte, og skuespiller Morten Jostad leste til slutt tekst av Knut Hamsun.

En svært overveldet Inge Eidsvåg feiret resten av kvelden sammen med både familie, kolleger, studenter og venner, med deilig mat og hyggelig samvær.

Det var svært gledelig for Nansenskolens studenter og personale å få delta i denne store kvelden for en svært avholdt kollega og lærer. Vi gratulerer Inge så mye!

Les mer om Nansenskolens historie og Inge Eidsvågs mange prosjekt som rektor ved skolen