Framtidskroppen

22.01.2019

Framtidens teknologi kan bidra til å gjøre hverdagen enklere for oss, men den kan også skape maskiner som erstatter mennesket eller som gjør skillet mellom menneske og maskin utydelig.

Men kan omsorg gjøres av maskiner? Hva forstår vi da som omsorg? Og hvis vi lar kunstig intelligens bli del av hverdagen og livene våre; hva er identitet og hva er et menneske?

Møt forfatter Cathrine Knudsen og naturverner og tidligere rektor ved Nansenskolen, Dag Hareide, i samtale med forfatter, filosof og lærer ved Nansenskolen Joakim Hammerlin.

Cathrine Knudsen har i sine senere bøker vært opptatt av hvordan teknologien former livene våre, særlig i Av menneskehånd (2017) og Den siste hjelperen (2018). I 2017 mottok Knudsen Stig Sæterbakkens minnepris for et forfatterskap med «overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter».

Dag Hareide er tidligere generalsekretær i Naturvernforbundet og rektor ved Nansenskolen. Har blant annet utgitt boka Hva er humanisme (2011), og er i gang med et bokprosjekt om ny teknologis virkning på kropp og sinn.

Møtet foregår på Litteraturhus Lillehammer, som organiserer møtet.

Tidspunkt: kl 19.00

Inngang: Kr 100,- (studenter og skoleelever går gratis)

Vel møtt!