Folkehøgskole med et rikt bibliotek

(foto: Heidrun Sørlie Røhr)

Som student på Nansenskolen kan du trekke seg tilbake fra det intense sosiale livet på folkehøgskolen og sette deg til rette i en god stol, i et av skolens tre bibliotekrom. Heidi Jensen hjelper studenter og ansatte å finne fram i boksamlingen.

Biblioteket rommer en stor samling faglitteratur, innen filosofi, humaniora og samfunnsfag. I tillegg er det en stor skjønnlitterær samling, inkludert et eget lyrikkrom.

På det hyggelige Nansenrommet kikker Fridtjof Nansen ned på deg fra maleriet på veggen. Biblioteket har også et eget rom for kunstfaglig litteratur. Og om du har valgfag om Ibsens samtidsdramaer og Tolkiens litteratur, så finner du egne seksjoner om disse forfatterne.

Pris, søknad og opptak:  Les mer

Galleri

Nansenskolen står i en akademisk tradisjon, og biblioteket er et viktig rom. Da skolen brant ned i 1987, brant også hele boksamlingen. Heldigvis mottok skolen sjenerøse bokgaver fra hele Norge etter brannen. Biblioteket har i dag en samling på 19 000 titler, og det er trangt om plassen i bokhyllene.

Bibliotekar Kari Birkeland og bibliotekassistent Heidi Jensen har ansvar for biblioteket. De hjelper gjerne studenter og ansatte med å finne fram i boksamlingen.

Filosofi, litteratur og politikk: Les mer om fagtilbudet!

Søknadsskjema

 

Vis alle innlegg