Film om «Den gode lærer»

Trine Vollans dokumentarfilm, Den gode lærer, er nå tilgjengelig digitalt. Filmskaperen spør Inge Eidsvåg, tidligere rektor ved Nansenskolen, om hans tanker rundt lærergjerningen, undervisning og pedagogikk. Det er opplevelsen av de gode lærerne Trine Vollan forsøker å formidle i filmen.

Inge Eidsvåg har vært lærer gjennom hele sitt yrkesaktive liv, i første rekke på Nansenkskolen. Filmen veksler mellom Eidsvåg og Vollans egne observasjoner og tanker om læreryrket. Hvordan påvirker det økende kravet om rapportering skolen? Hva er det viktigste en lærer kan møte elevene med? Hvor er skolen på vei? I en tid da mange lærere føler at deres profesjon trues av abstrakte rapporteringsmål, har slike spørsmål sjelden vært mer relevante.

For digital nedlastning, følg lenkene nedenfor: