Fagdag om transhumanisme

16.10.2018

Lærer Joakim Hammerlin med gjester fra videregående skoler i 2017 (foto: Heidrun Sørlie Røhr)

Hver høst har Nansenskolen en åpen dag for studenter og lærere fra videregående skoler innen fagfeltene: samfunnsfag og politikk og menneskerettigheter. Dette året er det «Transhumanisme» som står på programmet.

Transhumanisme er en måte å se på mennesket på, som har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Retningen argumenterer for at man bør forbedre mennesket, – biologisk, følelsesmessig, intellektuelt og kognitivt, ved utstrakt bruk av teknologi. Reaksjonene spenner fra de svært optimistiske til de dypt kritiske. Hvor langt bør vi gå i å modifisere menneskelige egenskaper ved hjelp av teknologi? Hvor går grensen for hva det vil si å være menneske? Hvor langt er det ønskelig å forlenge menneskelivet, og vil det ha noen omkostninger? Hvilke konsekvenser kan robotisering av mennesket få for samfunnet?

Send e-post til skolen for å melde dere på her

• Kl 10.00: Programmet starter
  • Filosof og lærer ved Nansenskolen, Joakim Hammerlin holder introduksjon til begrepet transhumanisme
  • Vi vil diskutere etiske dilemma og ha en gruppeøvelse med utgangspunkt i transhumanisme.
  • Inge Eidsvåg, tidligere rektor ved Nansenskolen vil presentere transhumanismen i et historisk perspektiv.
  • Gjestene vil tilbringe dagen med studentene ved linjen: Filosofi, Litteratur og Politikk ved Nansenskolen.
  • Det blir gratis lunsj og middag til elever og lærere som ønsker det.

Last ned hele programmet for Fagdag 2018 – Transhumanisme her