Fagdag om terrorisme

17.10.2017

Internasjonal terrorisme rammer vestlige land – og rammer hardt. Sterke scener fra Stockholm, Manchester, London, Paris, Berlin og Nice får terroren til å kjennes nær. Det er fare for at myndighetene vil ty til motmidler som kan få utilsiktede konsekvenser. Hvordan bør vi forholde oss til internasjonal terrorisme? Hvilke farer kan knyttes til måten vi håndterer trusselen på?

Dette ønsker vi å diskutere på Nansenskolens Fagdag for politikk og menneskerettigheter 2017. Fagdagen retter seg mot elever og lærere i videregående skoler i hele landet, primært de som har faget «Politikk og menneskerettigheter». Dersom det blir plass, kan også andre samfunnsfagsklasser melde seg på.

De som bidrar er:

• Joakim Hammerlin – Filosof, faglitterær forfatter og lektor på Nansenskolen, som har utgitt bøkene: «Terrorindustrien» (2009) og «Terror og demokrati» (2011)
  • Steinar Bryn – Ph.D i kulturstudier og seniorrådgiver ved Nansen Fredssenter, som i en årrekke har arbeidet med dialog og fredsarbeid på Vest-Balkan. For dete har han mottatt flere priser, og er nominert til Nobels fredspris en rekke ganger
  • Inge Eidsvåg – Historiker, forfatter og tidligere rektor og lektor på Nansenskolen, og aktiv foredragsholder. Har blant annet utgitt: «Men livet lever» (2013) og «Underveis» (2015)
  • Heidrun Sørlie Røhr – statsviter og lektor ved Nansenskolen. Har jobbet mange år med fredsarbeid ved Nansen Fredssenter og har utgitt: «En akkurat passe lang introduksjon til internasjonale relasjoner» (2010)
  • Rektor og filosof, Unn Irene Aasdalen, ønsker velkommen

Les mer om program og påmelding her