Fagdag om krigens etikk

06.12.2016

Det foregår i dag alvorlige konflikter i flere land i verden, med den brutale krigen i Syria og krigshandlingene i Ukraina som de nærmeste. Det er lett å føle seg maktesløs i møte med krigens brutalitet og de store flyktningstrømmene. Bør vi gripe inn i kriger i andre deler av verden? Og hvordan bør vi i så fall gripe inn? Dette er et tema vi ønsker å diskutere under Fagdag for politikk og menneskerettigheter 2016.

Nansenskolen ønsker å nå ut til ulike grupper i samfunnet, og å sette viktige problemstillinger på dagsorden. Nytt av året er en fagdag for elever og lærere i videregående skoler som har faget: Politikk og menneskerettigheter. Mat og faglig program er gratis for skolene som deltar.

Nansenskolen har de siste årene arrangert svært vellykkede filosofidager for elever fra videregående skoler som har faget Historie og Filosofi, og denne fagdagen blir arrangert over samme lest.

Program for fagdagen finner du her

Påmelding

Ønsker du å delta? Vi tar inn deltakere fortløpende. Det er fortsatt noen ledige plasser.
Send e-post til: heidrun.s.rohr@nansenskolen.no