– Det er gøy med en så fri sjanger!

Astrid og Isak går på Skrivekunstlinjen (foto: Heidrun Sørlie Røhr)

Denne uka har Skrivekunstlinjen jobbet med kortprosa, sammen med forfatter og lærer Martin Ingebrigtsen.

– Kortprosa er en sjanger som ikke har andre kriterier enn at den skal være kort. Du kan skrive hvordan du vil, – både lyrisk, essay, eller en kort novelle, sier Astrid.

– Og så kan du eksperimentere med tanker og idéer uten å bruke så mye tid, sier Isak. Man kan lage språklige gåter, eller utforske problemstillinger som man ikke får fram i for eksempel dikt.

– Vi startet uka med en historisk gjennomgang av kortprosaen, sier Astrid. Siden har vi skrevet egne tekster, som vi diskuterer og som skal leses opp i klassen i morgen.

Les mer om Skrivekunstlinjen

– Jeg skriver en tekst basert på en tidligere tekst, sier Isak. Astrid bruker en del av en påbegynt novelle, hvor hun bare bruker spenningstoppen fra novellen i kortprosateksten.

Skrivekunstlinjen har vært gjennom flere sjangere i løpet av høsten. – Jeg synes det har vært ekstra fint å jobbe med noveller, sier Isak. – Men jeg har også oppdaget at det kan være veldig spennende med dikt. Astrid satte ekstra stor pris på uka med barne- og ungdomslitteratur.

(Intervju: Heidrun Sørlie Røhr, 6. november 2019)