Besøk i klimaparken

14.-15.08.2017

Inspektør Else Marie Lingaas og lærer i miløfag, Joakim Hammerlin, i «Klimapark 2469» (foto: Heidrun Sørlie Røhr)

Nansenskolens ansatte har hatt sitt årlige personalseminar for å forberede seg til det nye skoleåret. Denne gangen gikk turen til Lom, ved porten til Jotunheimen, og til Juvasshytta ved Galhøpiggen, for å besøke «Mímisbrunnr – Klimapark 2469».

Klimaparken formidler kunnskap om geologi, planter og dyr i permafrostområdet, issmeltingen som skjer som en konsekvens av klimaendringer, og forskning på kulturminner som blir synlige der isbreer og fonner smelter ned.

Høydepunktet var besøket i istunnellen i Juvfonne, en 60 meter lang tunell inn under over 7000 år gammel is i bunnen av fonnen. I istunellen er det utstilt kopier av jaktredskaper fra steinalderen. Tunellen er kunstnerisk utformet og lyssatt av kunstner Peder Istad, med motiver og symbolikk fra norrøn mytologi. Det var en sterk opplevelse av både natur og kunst. Les mer om klimaparken her

Galleri

Personalet på skolen fikk en innholdsrik omvisning av naturveileder Dag Inge Bakke, og fikk kjenne på været til fjells med kald vind på 13 meter pr sekund.

Galleri

 

Vis alle innlegg