Åpen dag på Nansenskolen!

11.11.2017

Studentrådet inviterer! Sjur Selsvik, Maria Handal, Jakob K. Sandvik, Andrea R. Grimnes, Jonas G. Nordstrøm, Daniel Røksund og studentrådsleder Jenny Hjertaas Ljønes (foto: Heidrun S. Røhr)

Hver høst arrangerer Nansenskolens studenter Åpen dag der familie, venner og andre interesserte kan besøke skolen. Inntektene fra dagen går i år til Nansen fredssenters dialogprosjekt i Bosnia-Herzegovina. Studentutvalget er ansvarlig for programmet.

Program i storsalen

11.30 Dørene åpner
12.00 Vingrom guttekor synger, ved dirigent Carol Kvande
12.20 Velkommen ved studentrådsleder Jenny Hjertaas Ljønes
12.25 Åpningstale ved rektor Unn Irene Aasdalen
12.40 Om Nansen Dialog Center Prijedors arbeid. Ved Steinar Bryn, Nansen fredssenter og Jovana Zrnic, Nansen Dialog Center Prijedor

13.30 Skolekoret synger
13.50 Studentene forteller om de ulike linjene og livet på skolen
15.30 Auksjon til inntekt dialogprosjekt i Prijedor

i tillegg blir det

• Salgsutstilling ved studentene på linjen for Visuell kunst
  • Middag serveres i matsalen fra 13.30 – 15.00
  • Kaker og kaffe står framme hele dagen
  • For barna: Det er åpent for tegning og spill i Elevstua

Programmet avsluttes kl 17.00

Sett av formiddagen og velkommen til Nansenskolen!

Et godt formål

Nansen Fredssenter har siden 1995 jobbet for dialog og forsoning på Vest-Balkan etter de tragiske krigene på 1990-tallet. Den lille byen Prijedor i det nordlige Bosnia var åsted for svært brutale krigshandlinger under krigen, der flere tusen ble drept i 1992. Nansen Dialog Center Prijedor jobber for dialog, forsoning og integrert utdanning i et område der befolkningsgruppene har levt svært atskilt etter krigen. Støtten fra Nansenskolens Åpen dag er avgjørende for at arbeidet skal kunne fortsette. Seniorrådgiver Steinar Bryn og hans kolleger på dialogsentrene på Balkan er flere ganger nominert til Nobels fredspris.