Aasdalen til litteraturfestival i København

05.-06.10.2018

Det er blitt høst, lesetid og snart tid for litteraturfestivalen HÖST i København. Om du er der på et høstbesøk 5.-6. oktober kan du møte en stjernerekke av nordiske forfattere, og blant norske navn, Linn Ullmann, Mona Høvring og Tomas Espedal.

– Jeg gleder meg til å intervjue Mona Høvring. Hun har en finurlig egen stemme, stor språklig presisjon og et fascinerende, litterært univers, sier Nansenskolens rektor Unn Irene Aasdalen.

Mona Høvring, som skal bokbades i København lørdag 6. oktober kl. 15.30, er aktuell med boka Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født. Den er blitt møtt av begeistring hos norske kritikere, og utkommer senhøstes på dansk. I 2013 ble Mona Høvring nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for Camillas lange netter, ei bok om Camilla Collett.

–       Hvilke temaer ønsker du å ta opp med Mona Høvring?

–       Jeg er nysgjerrig på hvilke inspirasjonskilder hun har, og interessert i å finne nærmere ut hvem hun er. Hun skriver på en korthuggen og fortettet måte, som om hun skulle ønske å skrive seg inn i en østlig, kanskje japansk, skrivetradisjon, samtidig som handlingen er lagt til nordiske egne, til Norge og Island, sier Unn Irene Aasdalen.

–       Ettersom den nyeste boka hennes ikke er utkommet på dansk ennå skal vi snakke mest om de av de tidligere som er oversatt, Noe som hjelper og Venterommet i Atlanteren. Jeg likte begge godt. Det er poesi i tekstene hennes, vare bilder og brå glimt av crazy humor. Hun fortjener et enda større publikum enn hun allerede har, sier Unn Irene Aasdalen.

Det er tredje gang den nordiske litteraturfestivalen HÖST arrangeres på Johan Borups Højskole på Frederiksholms kanal i København. Nansenskolen er medarrangør sammen med Göteborgs Litteraturhus. Forfattere som Anne Lise Marstrand-Jørgensen fra Danmark, Lina Wolff fra Sverige og Einar Már Gudmundsson fra Island deltar i år. Det blir morgensang, lekker mat på højskolens kantine og musikk til aftens. Adgang til HÖST er gratis, men billett må reserveres på Johan Borups højskoles hjemmeside. Rimelige matbilletter kan kjøpes på stedet. Johan Borups Højskole ligger i et vakkert palé sentralt i guldalder-København, nær Christiansborg og Nationalmuseet.

Vis alle innlegg