Opptaket er i gang! Noen få ledige plasser.
Nansenskolen er en folkehøgskole som gjennom 75 år har vært en viktig arena for refleksjon og samfunnsdebatt. Sentrale tema i undervisningen er filosofi, litteratur, kunst og politikk.

• Kjersti Annesdatter Skomsvold

Forfatter. Student 2007/08

«Så begynte jeg på skrivekunstlinje på Nansenskolen. Det ble et vendepunkt for meg.»

• Olemic Thommessen

Stortingspresident

«Gå ut fra Nansenskolen med den fantastiske kunnskap og refleksjon som Nansenskolen kan gi dere.»

• Martin Brovold

Student 2014/15

«Nansenskolen gjør meg eventyrlysten!»

• Ane Viktoria Linde

Student 2014/15

«Nansenskolen forandrer deg, den åpner hjertet ditt»

• Synnøve Virkesdal

Student 2014/15

«Nansenskolen er et stupebrett»

• Erik Rudeng

Tidligere direktør Fritt Ord

«…ingen annen skole i landet eier en slik gjennomtenkt korpus av grunnleggende tekster, intensjonserklæringer og refleksjoner.»

• Anja Gjærum

Seniorrådgiver Norges Forskningsråd. Student 1995/96

«… et sted å knytte nære vennskap, et sted å tørre, og et sted der vi gledet oss over å få lære.»

• Aisha Abdel Dayem

Masterstudent. Student 2008/09

«… det gikk opp for meg: alt henger sammen. Kunst, språk, litteratur, filosofi, musikk, politikk, fysikk, det å holde dialog og skape fred»

• Andreas Hompland

Sosiolog, journalist. Student 1965/66

«Eg merkar det, når eg møter dei eg gjekk saman med, at det ligg ein tone og dirrar mellom oss, og mellom oss og skulen.»

• Karoline Frogner

Filmskaper. Student 1979/80

«På Nansenskolen, det humanistiske akademi, leste jeg for første gang antitotalitære tekster.»

• Eivind Falk

Leder Norsk Håndtverksutvikling. Student 1986/87

«Jeg fikk lov til å spise frokost med selveste filosofiprofessor Arne Næss og diskutere Spinoza over knekkebrødet.»

• Eivind Hiis Hauge

Fysikkprofessor, tidl. rektor NTNU. Student 1956/57

«… en perlerad av gjester… Å høre Tarjei Vesaas lese egne tekster og dikt ble en musikalsk opplevelse.»

• Steinar Bryn

Seniorrådgiver Nansen Fredssenter. Student 1973/74

”Jeg drømmer om et menneskenes samfunn, der alle har like plass, og alle har like rett”. (Sitat Kristian Schjelderup)

• Inga Bostad

Direktør Norsk Senter for Menneskerettigheter

«… et humanistisk akademi, … et arnested for filosofisk refleksjon, kunstnerisk utvikling og åpne møter.»

Skolen

Nansenskolen er en folkehøgskole med en spesiell rolle i norsk offentlighet: Arena for åpne arrangement, kveldsforedrag, kurssted og tilholdssted for Nansen fredssenter. Nansenskolen har tre linjer: Idé, kultur og samfunn, Skrivekunst og Billedkunst, med til sammen 70 studieplasser.