80-årsmarkering: Avduking av byster

28.11.2018

Nestleder i studentrådet, Marie H. Kirkedam og leder Dagny M.S. Haarberg, holdt snoren før avdukingen (foto: Heidrun Sørlie Røhr)

Grunnleggerne av Nansenskolen var Kristian Schjelderup og Anders Wyller. For en stund tilbake tok Wyllers barnebarn, Elin H. Wyller, initiativ til at skolen skulle få to byster av grunnleggerne, laget av billedhugger Nico Widerberg.

Skulpturene ble offisielt avduket i den nyoppussede hallen på Nansenskolen onsdag 28. november. Elin H. Wyller og Nico Widerberg sto for selve avdukingen.

Etter avdukingen var det jubileumsfeiring i Storsalen.

Programmet inkluderte gratulasjoner fra Lillehammers ordfører Espen Granberg Johnsen, styreleder Bodil Alver Moen, leder for Nansenskolens venneforening, Else Marie Lingaas, studentrådsleder og nestleder, Dagny Marie Sand Haarberg og Marie Heglum Kirkedam.

Hovedtalere var:

Det var også musikalsk innslag ved student Synnøve Nordvik Helgesen.

Programmet for dagen kan lastes ned her